Menu
 

Godinās izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus no Ādažiem, Baldones, Ķekavas un Jūrmalas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LNKC Foto - LNKC

17.maijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē tiks apbalvoti kultūrizglītības nozares talantīgākie audzēkņi, viņu skolotāji un koncertmeistari. Kā skaidro Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC), apbalvojumu piešķir par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs gada nogrieznī.

Šogad Kultūras ministrijas (KM) pateicības rakstu un naudas balvu saņems 56 audzēkņi, 46 skolotāji un koncertmeistari no 15 izglītības iestādēm. Viņu vidū ir arī Pierīgas mūzikas un mākslas skolu audzēkņi un pedagogi.

Apbalvojumus saņems Lauma Emma Bērziņa no Ādažu novada Mākslu skolas, Alise Līna Geka, Sofija Brāle un Roberts Bērziņš no Baldones Mākslas skolas, Kate Cīrule un Paula Cepurīte no Ķekavas Mākslas skolas, kā arī Aļona Novika, Katrīna Šņore un Anna Marija Litvaka no Jūrmalas Mākslas skolas un Oskars Kalniņš, Lilija Muižniece, Maija Roze Deksne un Sandija Leja no Jūrmalas Mūzikas vidusskolas.

Godināti tiks arī viņu skolotāji un koncertmeistari – Veronika Plaude no Ādažu novada Mākslu skolas, Ieva Muzikante no Baldones Mākslas skolas, Līga Sakse un Linda Auziņa no Ķekavas Mākslas skolas, Antons Vaivods no Jūrmalas Mākslas skolas, kā arī Irēne Štrause, Ieva Prince un Edīte Deksne no Jūrmalas Mūzikas vidusskolas.

Saņemtos pieteikumus vērtēja žūrija šādā sastāvā: žūrijas priekšsēdētājs Andis Groza, žūrijas priekšsēdētāja vietniece, KM Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, LNKC mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, Latvijas Mākslas akadēmijas profesionālās doktora studiju programmas Vizuālās mākslas un dizaina apakšprogrammas direktors, profesors Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Juris Kalnciems, LNKC mūzikas izglītības eksperts Kārlis Jēkabsons un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa.

“Ir liels gandarījums par ikvienu audzēkni un viņa pedagogu, koncertmeistaru, kurš līdztekus izglītības programmas nodarbībām, ieskaitēm un eksāmeniem ir atradis laiku un iespēju piedalīties konkursos tuvās un tālās ārzemēs. Šķietami nesen piedzīvotais Covid pandēmijas laiks nav ietekmējis jauno mākslinieku vēlmi sasniegt arvien jaunas virsotnes un nest Latvijas vārdu pasaulē,” balvas žūrijas komisijas vārdā teica LNKC direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos, Kultūrizglītības nodaļas vadītājs Andis Groza.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998. gadā. Ar šo balvu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Vienlaikus ar KM balvu tiks pasniegta LNKC iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godina izcilākos Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā. Šogad Cimzes balvu saņems Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolotāja un izglītības programmas “Apģērbu dizains” vadītāja Rita Piešiņa un Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas direktore, mākslas skolotāja Ilona Linarte-Ruža.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.