Menu
 

Šūpoļu festivālā Siguldā varēs iepazīt leģendas un teikas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Svētku laukumā Siguldā no 30.marta līdz 1.aprīlim Astotā šūpoļu festivāla apmeklētājus sagaidīs īpašas tematiskās šūpoles. Šī gada izvēlētā tēma ir “Teikas. Leģendas. Varoņi”, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Katra no šūpolēm nesīs savu stāstu, vēstījumu un īpašo māksliniecisko ietērpu. Jau vairākas nedēļas šūpoļu meistaru rokām top koši un radoši scenogrāfijas elementi, kas iepriecinās katru šūpoties gribētāju.

Sigulda turpina ceļu uz UNESCO radošās pilsētas statusu literatūras jomā, tāpēc arī šogad Svētku laukuma šūpoļu tematiskā līnija būs balstīta literatūrā – “Teikas. Leģendas. Varoņi”. Apmeklētāji varēs izšūpoties Siguldas, Krimuldas un Gaujas teiku vēstījumos, literāro leģendu stāstos, kā arī sajust sevī Lāčplēša, Ziemeļmeitas, Spīdolas, Turaidas Maijas un Zelta zirgu episko varoņspēku vai Zalkša un Vilkača pārpasaulīgo gudrību.

Pie katrām šūpolēm varēs atrast norādi par to autoru, nosaukumu un leģendu. Noskenējot QR kodu, varēs iepazīties ar šūpoļu varoņu portretiem, kurus tieši šobrīd savās fantāzijās un uz audekla rada Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis” jaunie talanti, kā arī būs iespēja noklausīties īsu teikas vai leģendas kodolu, ierunātu skanīgās siguldiešu balsīs, stāsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.