Menu
 

Ar pārgājienu gar Babītes ezeru atklāta aktīvā tūrisma sezona Mārupes novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.marupe.lv Foto - www.marupe.lv

4.maijā, atklājot aktīvo tūrisma sezonu Mārupes novadā, norisinājies 13 km garš dabas izziņas pārgājiens gar Babītes ezera dienvidu krastu, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Pārgājiens sākās pie maizes ceptuves “Lāči” putnu vērošanas torņa, kur ornitologa Viestura Vintuļa pavadībā tika iepazīti Babītes ezera apkārtnē mītošie putni, sniedzot iespēju tos aplūkot ar teleskopa palīdzību. Turpinājumā pārgājiena gids Jānis Zariņš dalībniekus veda gar Babītes ezera dambi, iepazīstinot ar polderiem un to vēsturisko izveidošanos, kā arī stāstot interesantus faktus par pašu Babītes ezeru.

Tradicionāli Mārupes novada aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumam tika apmeklēti arī vairāki tuvumā esošie tūrisma objekti – “Bražu labirints”, sniedzot unikālu iespēju pārgājiena dalībniekiem kopīgi iziet labirintu transpersonālās konsultantes un labirinta veidotājas Ligijas Bražas pavadībā, un kempings “Dūšeļi”, kempinga saimniecei Zanei Dūšelei iepazīstinot ar kempingu, tā izveidi un piedāvātajiem pakalpojumiem, vēsta pašvaldībā. Pārgājiena noslēgumā pie maizes ceptuves “Lāči” dalībniekus sagaidīja garda zupa.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.