Menu
 

Iedzīvotāji biežāk tērējuši ceļošanai un apģērba iegādei internetā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2023.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušo gadu, iedzīvotāji biežāk tērējuši naudu ar ceļošanu saistītiem pirkumiem. Tāpat audzis arī norēķinu apjoms un interese par apģērba iegādi internetveikalos, liecina bankas “Citadele” apkopotie dati par veiktajiem pirkumiem internetā.

Par 44 % audzis pirkumu skaits vietnē “booking.com”, kā arī tādās platformās kā “kiwi.com” (+ 33 %), “airbaltic.com” (+ 14 %) un “stenaline.lv” (+ 9 %). Tāpat pēc popularitātes lejupslīdes savas pozīcijas Latvijas tirgū lēnām sāk atgūt Ķīnas tiešsaistes lieltirgotājs “AliExpress”. Gada 3.ceturksnī iedzīvotāji šajā platformā tērējušies par 29 % biežāk nekā pērn. Ja pēdējos gados “AliExpress” populārāko interneta e-veikalu topā bija noslīdējis uz 10. vietu, tad pašreizējā aktivitāte tam ļāvusi atgriezties Top 5.

Visbiežāk izmantotā valsts pakalpojumu platforma attālinātajiem maksājumiem 3. ceturksnī bijusi “csdd.lv”, kur norēķinu skaits palielinājies par 11 % un “elektrum.lv” – tur iedzīvotāji norēķinājušies par 65 % biežāk nekā šajā pašā laika periodā pirms gada.

Tāpat iedzīvotāji vēl biežāk izmantojuši iespēju pasūtīt ēdienu un pārtiku internetā – vienam no populārākajiem ēdiena un pārtikas preču piegādātājiem “Wolt” pirkumu skaits kāpis par 17 %.

Lielāko maksājumu apjoma kritumu 3. ceturksnī piedzīvojusi starpvalstu maksājumu platforma “Transfergo”, kur fiksēts par 81 % mazāks pirkumu skaits nekā pērn.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.