Menu
 

"Mārupes siltumnīcas" salātu lapu siltumnīcas izveidē investēti 3,8 miljoni eiro

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

Dārzeņkopības uzņēmums SIA "Mārupes siltumnīcas" salātu lapu siltumnīcas izveidē investējis 3,8 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Tostarp 3,1 miljonu eiro veido "SEB bankas" aizdevums, bet 700 000 eiro - uzņēmuma līdzekļi. Projektam ir apstiprināts arī Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai programmas "Investīcijas materiālajos aktīvos" atbalsts 1,5 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmumā norāda, ka 0,7 hektāru platībā uzbūvētā modernā siltumnīca nodrošinās lapu salātu audzēšanu visu gadu. Tostarp siltumnīcas būvniecība tika pabeigta pērn nogalē, un ir iesēti jau pirmie salāti.

"Mārupes siltumnīcu" pārstāvji skaidro, ka lapu salāti tiek sēti un audzēti kūdras substrātā, neizmantojot plastmasas podiņus. Savukārt salātu gaismošanai tiek izmantotas LED gaismas, kuru spilgtumu iespējams pielāgot, tādējādi samazinot elektrības patēriņu.

Jaunās siltumnīcas atklāšana notiks nākamnedēļ, 17.janvārī, plkst.15 Mazcenu alejā, Jaunmārupē.

"Mārupes siltumnīcu" pārstāvji informē, ka 2023.gadā uzņēmuma siltumnīcās 5,7 hektāru platībā izaudzētas apmēram 4200 tonnas gurķu un tomātu. Saražoto produkciju uzņēmums realizē ar kooperatīvās sabiedrības "Baltijas dārzeņi" starpniecību.

Jau ziņots, ka "Mārupes siltumnīcas" 2022.gadā strādāja ar 13,39 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 3,2% un bija 2,469 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.