Menu
 

LDF izstrādājis jaunu zīmolu "Dabisko pļavu produkts"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kaspars Teilāns Foto - Kaspars Teilāns

Lai saglabātu un vairotu Latvijas dabiskās pļavas, Latvijas Dabas fonds (LDF) ir izstrādājis jaunu zīmolu “Dabisko pļavu produkts”. Jaunradītā zīme tika atklāta 31.janvārī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, kad to arī piešķīra pirmajiem dabisko pļavu produktu ražotājiem.

Zīmi “Dabisko pļavu produkts” turpmāk LDF piešķirs ražotājiem, kuri apsaimnieko dabiskās pļavas un ražo produktus – medu, zāļu tējas, gaļu, piena produktus, kā arī lauku tūrisma objektiem un amatniekiem. Patērētāji, izvēloties produktu ar šo zīmi, varēs atbalstīt dabas vērtību saglabāšanu un atjaunošanu, ražotājus, kuri apsaimnieko dabiskās pļavas, kā arī iegūt augstas kvalitātes produktus.

“Zīme “Dabisko pļavu produkts”, salīdzinot ar līdzīgiem marķējumiem Eiropas valstīs, ir unikāla ar to, ka tā darbosies visā Latvijā, kā arī aptver visu dabisko pļavu produktu spektru. Zīmes grafiskais attēls – koša pļavas puķe, kuru ar abām rokām apskāvis cilvēks, simbolizē pļavas un cilvēka neatraujamo saistību, jo dabiskās pļavas nevar pastāvēt bez cilvēka klātbūtnes, savukārt cilvēki var iegūt un baudīt dabisko pļavu sniegtos labumus,” norāda LDF.

Zīmi varēs saņemt lauksaimnieki un zemes īpašnieki, kuri apsaimnieko dabiskās pļavas un ražo ar tām saistītus produktus. LDF veiks ražotāju atbilstības kontroli un pieņems lēmumu par zīmes piešķiršanu, nodrošinās materiālus zīmes iedzīvināšanai uz produktiem un ražotāja mārketingā, kā arī popularizēs zīmi patērētājiem, lai veicinātu produktu iegādi. Tāpat LDF konsultēs interesentus, kuri vēl šobrīd produktus neražo, taču kuru īpašumā ir dabiskās pļavas un arī ir interese par ražošanu. LDF mērķis ir līdz šī gada beigām piešķirt zīmi vismaz 100 dabisko pļavu produktiem, kā arī iepazīstināt ar šo zīmi pēc iespējas plašāku gardēžu, pavāru, veselīga uztura entuziastu un pārtikas tirgotāju loku.

“Dabisko pļavu produkti ir kvalitatīvi un augstvērtīgi, piemēram, gaļa, kas iegūta no liellopiem un aitām, kuru uzturā bijusi zāle, satur vairāk omega 3 taukskābes, tā ir bagātāka ar antioksidantiem nekā gaļa no dzīvniekiem, kuru uzturā bijuši graudaugi. Tai ir izteikta, intensīva garša, ko augstu novērtējuši pavāri un gaļas cienītāji. Tāpēc patērētājam būs iespēja iegūt ļoti īpašu produktu, savukārt ražotājiem šī zīme būs motivācija turpināt apsaimniekot dabiskās pļavas, ražot produktus vietējam tirgum un iegūt arī labumu sev,” skaidro zīmola “Dabisko pļavu produkts” vadītāja Inga Muižniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.