Menu
 

"Lursoft": Janvārī reģistrēts par 10,4% mazāk uzņēmumu nekā 2023.gada janvārī

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Janvārī reģistrēts lielākais jauno uzņēmumu skaits pēdējo trīs mēnešu periodā - reģistrēti 746 jauni uzņēmumi, kas ir par 10,4% mazāk nekā 2023.gada janvārī, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

"Lursoft" dati rāda, ka janvārī reģistrētas 633 sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kā arī 102 jauni individuālie komersanti, piecas zemnieku saimniecības, četri ārvalsts komersantu filiāles un pa vienai pilnsabiedrībai un akciju sabiedrībai.

Janvārī lielākais uzņēmums ir Liepājā reģistrētais SIA "PLP23" ar 4,22 miljonu eiro pamatkapitālu. Šis arī ir vienīgais no visiem janvārī reģistrētajiem jaunajiem uzņēmumiem, kuru pamatkapitāla apjoms pārsniedz viena miljona eiro atzīmi.

"Lursoft" dati rāda, ka "PLP23" izveidots, atdalot daļu no SIA "Pumac Liepaja". Par jaunizveidotā uzņēmuma vienīgo valdes locekli iecelts Larss Fogs, kurš vienlaikus ir arī viens no "PLP23" patiesajiem labuma guvējiem. Jaunā uzņēmuma juridiskā adrese reģistrēta Kapsēdes ielā 2, Liepājas biznesa centra teritorijā, kuras īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs ir tā kapitāldaļu turētājs "Pumac Liepaja".

Otrs lielākais uzņēmums pagājušajā mēnesī bijis Ķekavas novadā reģistrētais SIA "Plakankalns", kura dibinātājs un valdes priekšsēdētājs ir Ilgvars Bite. Uzņēmējs ir līdzīpašnieks arī starpproduktu vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Younis Aroma", kā arī zemnieku saimniecības "Valmoniras" īpašnieks.

Arī trešais lielākais uzņēmums janvārī reģistrēts ārpus Rīgas. Tas ir SIA "Tenko Baltic" Daugavpilī ar 60 000 eiro pamatkapitālu. "Lursoft" dati rāda, ka Daugavpilī reģistrētais uzņēmums ir arī lielākā aizvadītajā mēnesī reģistrētā kapitālsabiedrība ar ārvalstu kapitālu. Tā dalībnieks ir lietuviešu "Tenko Baltic", kas ir tirdzniecības-inženierijas jomas uzņēmums, kas specializējies atjaunojamās enerģijas resursu un citu inženiertehnisko ēkas sistēmu sfērā.

"Lursoft" izpētījis, ka ieguldījumi no Lietuvas ir pieciem aizvadītajā mēnesī reģistrētajiem uzņēmumiem. Kopumā ārvalstu kapitāls reģistrēts 84 janvārī reģistrētiem uzņēmumiem. Skaitliski visvairāk jauno uzņēmumu bijis ar ieguldījumiem no Ukrainas. Trīs no tām bijušas SIA ar 2800 eiro pamatkapitālu, vēl reģistrētas arī četras SIA ar viena eiro pamatkapitālu un desmit individuālie komersanti.

Janvārī reģistrēto uzņēmumu kopējais apmaksātais pamatkapitāls sasniedz 5,5 miljonus eiro.

Jauni uzņēmumi pagājušajā mēnesī reģistrēti 42 pašvaldībās. Vienīgā vietvara, kuras teritorijā šī gada pirmajā mēnesī nav reģistrēts neviens jauns uzņēmums, ir Valkas novads. Pērn visa gada garumā šajā pašvaldībā reģistrēja 20 jaunus uzņēmumus.

TOP lielākie uzņēmumi janvārī pēc pamatkapitāla apjoma bija "PLP23" ar 4,219 miljoniem eiro, SIA "Plakankalns" ar 281 400 eiro, SIA "Tenko Baltic" ar 60 000 eiro, SIA "Lumino Nordic" ar 50 000 eiro, AS "Padures muiža" ar 25 000 eiro, SIA "Akadami" ar 25 000 eiro, SIA "Skir" ar 12 000 eiro, SIA "Tikan" ar 12 000 eiro, SIA "Daugava River Spirits Trade" ar 10 000 eiro, SIA "Evolution e-cars" ar 10 000 eiro, SIA "ZK pakalpojumi" ar 10 000 eiro, SIA "Baltic Gas Solutions" ar 10 000 eiro un SIA "Canadian Solar MSS Latvia" ar 10 000 eiro.

Pašvaldības, kurās janvārī reģistrēts vislielākais jauno uzņēmumu skaits, ir Rīga ar 330 jauniem uzņēmumiem, Jūrmala ar 26 jauniem uzņēmumiem, Mārupes novads ar 24 jauniem uzņēmumiem, Liepāja ar 22 jauniem uzņēmumiem, Jelgava ar 19 jauniem uzņēmumiem, Ogres novads ar 16 jauniem uzņēmumiem, Daugavpils ar 16 jauniem uzņēmumiem, Siguldas novads ar 15 jauniem uzņēmumiem, Ķekavas novads ar 15 jauniem uzņēmumiem, Cēsu novads ar 15 jauniem uzņēmumiem un Tukuma novads ar 15 jauniem uzņēmumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.