Menu
 

Aptauja: Lielākā daļa darba devēju nodrošina darba drošības apmācības darba vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

61% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju darba devējs vismaz reizi gadā esošajā vai bijušajā darba vietā ir nodrošinājis darba drošības apmācības. Savukārt 34% aptaujāto atzinuši, ka darba drošības apmācības saņemtas vienu reizi divos gados un retāk, vai ir bijis grūti sniegt konkrētu atbildi, noskaidrots “Norstat Latvija” un tekstila nomas uzņēmums “Lindstrom” īstenotajā aptaujā. 28.aprīlī tiek atzīmēta Starptautiskā darba aizsardzības diena.

Jaunākie aptaujas dati par darba drošības rutīnas apmācībām darba vietā arī liecina, ka jaunajiem darbiniekiem, kuri uzsākuši darbu jaunā komandā, neatkarīgi no pārstāvētās nozares, tiek vai ir tikušas nodrošinātas darba drošības apmācības. Proti, 73% aptaujāto atzīst, ka jaunie darbinieki, uzsākot darbu un ienākot darba kolektīvā, pirms tam noklausījušies darba drošības instruktāžas. Tomēr 10% atzinuši, ka jaunie darbinieki nav izgājuši darba apmācību pirms darba gaitu uzsākšanas, bet 15% nezina, vai tas ir ticis darīts.

Atbilstoši Latvijas Republikas Darba likuma 14. pantam, darba devējs nodrošina, lai ikviens nodarbinātais saņemtu instruktāžu un tiktu apmācīts darba aizsardzības jomā, kas tieši attiecas uz viņa darba vietu un darba veikšanu. Šādu instruktāžu un apmācību veic, uzsākot darbu, mainoties darba raksturam vai darba apstākļiem, ieviešot jaunu vai mainot iepriekšējo darba aprīkojumu un ieviešot jaunu tehnoloģiju. Darba ņēmēju instruktāžu un apmācību pielāgo darba vides riska pārmaiņām un periodiski atkārto.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.