Menu
 

"Madara Cosmetics" nodalīs zīmola "Mossa" aktīvus Somijas "Transmeri Ab"

  • Autors:  LETA
Foto - "Madara Cosmetics" Foto - "Madara Cosmetics"

Kosmētikas ražotājs AS "Madara Cosmetics" nodalīs zīmola "Mossa" aktīvus Somijas "Transmeri Ab", teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". Kopējā atlīdzības summa ir četri miljoni eiro, un darījumu plānots noslēgt otrdien. Ņemot vērā "Transmeri Group Ab" līdzdalību "Madara Cosmetics" kapitālā, tiek uzskatīts, ka šis darījums ir veikts ar saistīto pusi.

Kompānijā norāda, ka "Madara Cosmetics" ir parakstījusi saistošu līgumu ar "Transmeri Ab" par "Mossa" zīmola aktīvu nodalīšanu un turpmāku līgumražošanas nodrošināšanu. "Madara Cosmetics" pārstāvji atzīmē, ka kopš "Mossa" zīmola ieviešanas 2014.gadā tā pārdošanas apmēri lielākoties ir veidojuši apmēram 10% no kopējā apgrozījuma. Tāpat kompānijā pauž, ka darījums nodrošinās turpmāku "Mossa" zīmola izaugsmi Somijas tirgū, vienlaikus palielinot līgumražošanas apmērus. Uzņēmums turpinās nodrošināt "Mossa" produktu izstrādes funkciju.

"Efektīvai uzņēmuma resursu izmantošanai ir izšķiroša nozīme ilgtermiņa vērtības radīšanai akcionāriem. Šis darījums ne tikai ļauj mums pastiprināti koncentrēties uz mūsu galvenajām stiprajām pusēm - "Madaras" korporatīvās un zīmola ilgtermiņa stratēģijas īstenošanu -, bet arī apliecina uzņēmuma spēju radīt vērtīgus ar zīmolu saistītus aktīvus. Īpaša uzmanība tiks pievērsta "Madaras" zīmola atpazīstamības veidošanai Francijā, Vācijā un Zviedrijā," norāda "Madara Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte.

Tāpat kompānijā atzīmē, ka, ņemot vērā augstos bilances likviditātes rādītājus pirms šī darījuma, kompānijas vadība turpinās vērtēt dažādas iespējas, kā efektīvi izmantot kapitālu turpmākajiem ieguldījumiem, tostarp bet ne tikai turpmākai ienākšanai jaunos tirgos un diversifikācijas perspektīvām, jo īpaši Eiropas tirgos, kas ir "Madaras" zīmola mājas reģions. Tiek plānota arī papildu preču zīmju izveide un attīstība, izmantojot "zīmola laboratorijas" koncepciju.

Vienlaikus "Madara Cosmetics" pārstāvji uzsver, ka vadība saglabā iepriekšējās vadlīnijas, kas paredz 2024.gadā sasniegt vismaz 10% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, proti, sasniegt vismaz 22,25 miljonu eiro apgrozījumu.

LETA jau vēstīja, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums 2024.gada pirmajā ceturksnī bija 5,5 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 4% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2023.gadā. Tāpat ziņots, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 20,234 miljoni eiro, kas ir par 8,2% vairāk nekā 2022.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 42,3% - līdz 1,595 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 377 058 eiro. "Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,92%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,76%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,93%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,35%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.