Menu
 

Sākas Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkurss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Pašvaldība jau otro gadu īsteno Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu. Lai uzlabotu apkaimju attīstību, novada iedzīvotāji tiek aicināti no 29. aprīļa līdz 28.jūnijam iesniegt projektu pieteikumus pašvaldībā. Kopējais budžets ir 170 000 eiro, informē pašvaldības pārstāvji.

“2023.gadā izsludinājām sabiedrības rosinātu ideju konkursu ar kopējo budžetu 170 000 eiro. Tika pieteiktas astoņpadsmit projektu idejas, īstenošanai nodotas sešas. Šogad turpinām iesākto, jo līdzdalības budžeta projektu konkursā mums ir iespēja ne tikai īstenot iesniegtās idejas, bet arī gūt vērtīgu atgriezenisko saiti no novada iedzīvotājiem par nepieciešamajiem uzlabojumiem novada attīstībā,” norāda Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Konkursā var piedalīties Ķekavas novadā deklarēta fiziska persona vai persona, kurai pieder īpašums Ķekavas novadā un kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, kā arī Ķekavas novadā reģistrēta biedrība vai nodibinājums. Konkursa pieteikumi tiks pieņemti no 29.aprīļa līdz 28.jūnijam. Konkursa mērķis ir veicināt iedzīvotāju iniciatīvu, iesaisti un līdzdalību piešķirtā finansējuma izlietošanā. Sabiedrības līdzdalības kopējo budžetu šogad veido 170 000 eiro (ieskaitot PVN).

Lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvus, konkursa mērķiem un noteikumiem atbilstošus pieteikumus, iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties ar pašvaldības speciālisti Olgu Marčenkovu (tālr. 26643467, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.). Pieteikumu atbilstību kritērijiem izvērtēs konkursa vērtēšanas komisija, pieņemot lēmumu divu kalendāro mēnešu laikā pēc projekta iesniegšanas termiņa beigām. Kritērijiem atbilstošās idejas tiks ierindotas trīs balsošanas grupās – pilsēta, teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem un teritorija ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem – un nodotas iedzīvotāju balsojumam, skaidro pašvaldībā.

Piedalīties balsošanā varēs persona, kura sasniegusi 16 gadu vecumu un ir deklarēta Ķekavas novadā. Nobalsot varēs elektroniski balsošanas vietnē lemejs.lv vai klātienē klientu apkalpošanas centrā Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-9-1, Baložos, Uzvaras prospektā 1a, un Baldonē, Rīgas ielā 97. Katram balsstiesīgajam novada iedzīvotājam būs trīs balsis – pa vienai katrā balsošanas grupā. Balsojums būs ieskaitīts, tikai nododot visas trīs balsis. Balsošana notiks septembrī. Pašvaldība īstenos tās idejas, kas saņems lielāko iedzīvotāju balsu skaitu atvēlētā budžeta ietvaros.

Visi konkursa paziņojumi tiks publicēti pašvaldības vietnē www.kekava.lv, Ķekavas novada sociālo tīklu kontos, kā arī pašvaldības informatīvajā izdevumā “Ķekavas novads”. Līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa nolikums un cita saistītā informācija vienkopus atrodama www.kekava.lv/lidzbudzetesana.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.