Menu
 

Aicina uz pirmo mazpilsētu un lauku skolu klavierspēles audzēkņu konkursu "Sējā skan!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Sējas Mūzikas un mākslas skola aicina uz pirmo Latvijas mazpilsētu un lauku mūzikas skolu klavierspēles audzēkņu konkursu “Sējā skan!” piektdien, 1.decembrī, plkst.10.00, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

Konkursā piedalīsies jaunie pianisti no Ādažu novada Mākslu skolas, Babītes Mūzikas skolas, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas, Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas, Mērsraga Mūzikas un mākslas skolas, Pļaviņu Mūzikas skolas, Ropažu mūzikas un mākslas skolas “Rodenpois”, Rūjienas Mūzikas skolas, Sējas Mūzikas un mākslas skolas, Smiltenes Mūzikas skolas, Valdemārpils Mūzikas un mākslas skolas, kā arī Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas. Katrs dalībnieks konkursā atskaņos latviešu komponista skaņdarbu un pretēja rakstura skaņdarbu.

Dalībnieku veikumu vērtēs trīs pianisti: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas klavieru nodaļas vadītāja un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektore Antra Vīksne un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagoģe, koncertmeistare un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vispārējo klavieru katedras lektore Ilze Kundziņa.

Konkursa pamatideja ir iedrošināt mazpilsētu un lauku mūzikas skolu pianistus un viņu pedagogus sasniegt jaunas muzikālas virsotnes, kā arī pieredzes apmaiņa ar citu skolu mūziķiem un uzstāšanās iespēja brīnišķīgā zālē, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.