Menu
 

Ropažu bibliotēka un Jūrmalas Centrālā bibliotēka kļuvušas par nākamā gada Iedvesmas bibliotēkām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - LNB Atbalsta biedrība Ilustrācija - LNB Atbalsta biedrība

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība izraudzījusies četras Iedvesmas bibliotēkas, kurām nākamajā gadā būs iespēja īstenot savas idejas par mūsdienīgām pārmaiņām bibliotēku telpās. Par Iedvesmas bibliotēkām kļuvušas: Ropažu bibliotēka, Jūrmalas Centrālā bibliotēka, Smiltenes novada Blomes bibliotēka un Tukuma novada Smārdes pagasta bibliotēka.

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Bērnu lasītavā taps māksliniecisks un interaktīvs elements – “Burtu pūķītis”, savukārt Ropažu bibliotēka veidos bibliotēkas ārtelpu ar transformējamu skatuvi un soliem. Savas idejas bibliotēkas īstenos 2024. gada laikā sadarbībā ar biedrību un pašvaldību, pateicoties ziedotāju atbalstam, norāda LNB Atbalsta biedrība.

Projektā “”Iedvesmas bibliotēka” ikvienai bibliotēkai bija iespēja iesniegt savu ideju par jauniem arhitektūras vai dizaina risinājumiem, mūsdienīgu iekārtojumu vai ārtelpas labiekārtošanu. Šogad galveno uzmanību bibliotēkas pievērsušas jaunajiem lasītājiem – bērniem un jauniešiem, rūpējoties par aicinošu un radošu vidi, kas rosina interesi par grāmatām. Bibliotēku pieteikumus izvērtēja profesionāli arhitekti ar pieredzi bibliotēku un citu kultūrvietu arhitektūrā un vides veidošanā.

“​Iedvesmas bibliotēka” ir sabiedriski nozīmīgs Latvijas mēroga projekts, ko LNB Atbalsta biedrība uzsāka 2021. gadā, lai atbalstītu un dotu iespēju Latvijas bibliotēkām īstenot idejas par laikmetīgu un pievilcīgu bibliotēku vidi. Piedaloties projektā, bibliotēkas iekārtojušas jaunas telpas, radījušas pievilcīgu vidi bērniem un jauniešiem, izveidojušas āra lasītavas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.