Menu
 

Foto: Atklāta rekonstruētā Latvijas Leļļu teātra ēka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Leļļu teātra rekonstrukcijas projekts Kr. Barona ielā 16/18, Rīgā, ir sekmīgi noslēdzies, un šodien, 15.decembrī,  tiek vērtas atjaunotās ēkas durvis, informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova. Teātris vakarā sagaida savus skatītājus vēsturiskajā mājvietā, kur mūsdienīgās, energoefektīvās un funkcionālās telpās tiks uzvesta jauniestudētā izrāde “Riekstkodis un Žurku ķēniņš” režisora Rūdolfa Gediņa vadībā.

Atjaunotajā ēkā, ne tikai tiek palielināts komforts, bet arī efektīvi samazināts izmantotās siltumenerģijas daudzums. Rekonstrukcijas rezultātā teātra darbinieki varēs baudīt labvēlīgu darba vidi, kamēr skatītāji izjutīs prieku no patīkamāka izrāžu apmeklējuma. Jaunie risinājumi un inovācijas ēkā nodrošinās iespējas radīt jaunas izrādes. Papildus tam ir pievērsta uzmanība piekļūstamībai, iekļaujot pacēlāju personām ar kustību traucējumiem un citus drošības pasākumus, piemēram, pirkstu aizsargus durvīs.

Rekonstrukcijas procesa laikā notika vairākas būtiskas pārmaiņas un uzlabojumi. Šīs izmaiņas ietvēra ārsienu, cokola, bēniņu un jumta siltināšanu, jaunu logu un ārdurvju uzstādīšanu, esošā siltummezgla modernizāciju, apkures sistēmas pārbūvi un modernizāciju, kā arī esošās ventilācijas sistēmas rekonstrukciju. Turklāt tika veikta mazās zāles pārbūve, tostarp griestu paaugstināšana, un ēkas un izrāžu zāļu pielāgošana skatītājiem ar funkcionāliem traucējumiem. Šīs izmaiņas kopumā nodrošina uzlabotu ēkas efektivitāti un atbilstību moderniem standartiem, norāda VNĪ.

Projekta būvdarbu izmaksas sasniedza 4,13 miljonus eiro (bez PVN). Kultūras ministrija piesaistīja Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta līdzfinansējumu, no Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās".

Sākotnējais plāns, kas paredzēja energoefektivitātes uzlabojumus, pārtapa par plašāku ēkas pārbūves un rekonstrukcijas projektu, kad jumta nomaiņas procesā atklājās avārijas stāvoklī esošās daļas nesošajās konstrukcijās. Lai veiktu nepieciešamos darbus, sākotnējais nodošanas termiņš Leļļu teātra ēkai 2022. gada novembrī  tika pagarināts par gandrīz gadu. Leļļu teātra ēka ekspluatācijā tika nodota 2023. gada 9. novembrī.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.