Menu
 

Aicina pieteikt pretendentus Jūrmalas Gada balvai kultūrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība aicina pieteikt pretendentus Gada balvai kultūrā un balsot par spilgtāko notikumu kultūras dzīvē Jūrmalā 2023.gadā. Ikviens iedzīvotājs vai juridiska persona pretendentus Gada balvai kultūrā septiņās nominācijās var pieteikt līdz 2024.gada 2.februārim, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Ikgadējā konkursa mērķis ir novērtēt un piešķirt apbalvojumus par izcilām kultūras norisēm Jūrmalā, radošo kolektīvu un mākslinieku sasniegumiem Latvijas un starptautiskos konkursos, augstvērtīgiem mākslinieku pilsētvides risinājumiem.

Komisija vērtē izvirzītos pretendentus sešās nominācijās: “Par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā”, “Gada balva kultūrā”, “Par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajos konkursos, koncertos un izstādēs, popularizējot Jūrmalas vārdu”, “Par izcilu valsts un starptautiska mēroga kultūras notikumu veidošanu Jūrmalā”, “Par spilgtāko kultūras notikumu Jūrmalas apkaimēs”, “Par kultūras notikumu digitālajā vidē”.

Kā norāda valstspilsētas administrācijā, aizpildītu pieteikuma anketu var iesniegt: klātienē – kādā no Jūrmalas valstspilsētas administrācijas apmeklētāju apkalpošanas centriem (Jomas ielā 1/5 Majoros, Raiņa ielā 110 Kauguros vai Tukuma ielā 20 Ķemeros); elektroniski – nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

“Skatītāju simpātiju balva par spilgtāko kultūras pasākumu Jūrmalā” tiek noteikta balsojuma veidā. Apbalvots tiek pasākums, par kuru saņemts vislielākais balsu skaits. Balsojumu var veikt: aizpildītu pieteikuma anketu iesniedzot kādā no pašvaldības kultūras iestādēm; aizpildot "Google" veidlapu tiešsaistē.

Pieteikuma anketas pieejamas sadaļā “Gada balva kultūrā”. Pretendentus var pieteikt gan fiziska, gan juridiska persona, vēsta valstspilsētas administrācijas pārstāvji.

Jūrmalas Gada balvas kultūrā tiks pasniegtas jau 21.gadu. Pirmo reizi balvas pasniegšana norisinājās 2003.gadā, kad galveno balvu saņēma komponists Rihards Dubra par skaņdarbu “Te Deum”. Pērn “Gada balvu kultūrā 2022” saņēma Inga Šteimane par laikmetīgu izstāžu organizēšanu mākslas stacijā “Dubulti”; par mūža ieguldījumu balva pasniegta Jūrmalas muzeja galvenajai krājuma glabātājai Inesei Helvigai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.