Menu
 

Dziedātāja Dināra Rudāne: Ja tev kaut kas ir dots, tu nedrīksti to paturēt pie sevis Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

No pagājušās nedēļas visā Latvijā būs skatāms pirmais multimediālais mūzikls “Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās” ar Raimonda Paula mūziku. Tajā jaunās, talantīgās dziedātājas Evas lomā iejutīsies dziedātāja Dināra Rudāne. “Tas ir pirmais mūzikls, kurā piedalos. Ar Maestro Raimondu Paulu sadarbojos diezgan sen, tāpēc priecājos no visas sirds par šo piedāvājumu un tam piekritu. Maestro mūzikā ir dzīve, gaisma, nesamākslotība un daudz mīlestības. To dziedāt ir absolūta bauda!”

Pārējās lomās režisora Mārtiņa Kagaiņa iestudētajā izrādē iejutīsies dziedātāji Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls un citi mākslinieki. Mūzikla libreta autore ir dramaturģe Dace Micāne-Zālīte, muzikālais vadītājs – Matīss Žilinskis.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Dziedājusi ārā, kad temperatūra ir mīnusos.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Visi notikumi, brīži, lietas, pasākumi, kas ir bijuši kopā ar Maestro Raimondu Paulu.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Vaļasprieki – dziedāšana, zirgi, bokss, hokejs, gleznošana, braukšana ar motociklu.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Veselīgs un aktīvs dzīvesveids, kā jau visiem.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Viss, ko es daru: zirgi, bokss, hokejs un braukšana ar motociklu. (Smejas.) Jo šīs lietas mēdz būt traumatiskas.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Ja tev kaut kas ir dots, tu nedrīksti to paturēt pie sevis, – dalies ar to un dod citiem! Ja tev ir talants – dalies ar to!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Boksera Maikla Taisona biogrāfija. To lasot, brīžiem kļuva ļoti slikti, jo viņš dzīvoja tur un tajā laikā, kad patiešām daudz kas bija traki. Skarba lasāmviela, bet tā ir forša iedziļināšanās pilnīgi citā pasaulē un dzīvesveidā. Mēs šeit kā nācija esam izgājuši karu, bet viņi – katrs savu individuālo un tā ļoti tuvu, personīgi.

Kāds ir jūsu nepraktiskākais spontānais pirkums?
Visas austiņas, kuras līdz šim esmu iegādājusies. Man vienmēr liekas, ka būs labāka skaņa, bet vienmēr ir vilšanās. Nav un nav tā skaņa, kuru vēlos dzirdēt.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Pilnīgi noteikti – Marokā. Tur es atgūstu spēku, atjaunoju fizisko un garīgo enerģiju. Ja nebūtu iespējas laiku palaikam dzīvot tur, tad es izvēlētos stalli. (Smejas.)

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.