Menu
 

Siguldā gaidāms Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

13.martā kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forums, ko rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Bibliotekāru biedrība un Siguldas novada pašvaldība. Foruma laikā Siguldas novads dalīsies pieredzē, kā veicināt lasītprasmi un interesi par lasīšanu, veidojot jaunu pieredzi un organizējot dažādas aktivitātes, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Mērķis ir apvienot mūsu jomas enerģiju, zināšanas un bagātīgo daudzveidību, lai iedvesmotu Latvijas bibliotekāro sabiedrību rosināt bērnu un jauniešu patiesu interesi par lasīšanas prieku, iekļaujoties programmas “Latviešu grāmatai 500” 2024 gada tēmā – bibliotēkas un lasīšana.

Foruma dienas rīts sāksies ar kaligrāfijas un papīrmākslas darbnīcām. Forumu atklās Latvijas Republikas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Agita Zariņa-Stūre un Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, vēsta pašvaldībā.

Ar savu pieredzi un idejām par lasītpatikas veicināšanu, kultūrpolitikas jautājumiem, sabiedrības iesaistes kustību “Restarts lasīšanai” un kopienas lasīšanas kultūru dalīsies bibliotēku, muzeju, kultūras un izglītības nozares speciālisti, pašvaldību pārstāvji un lasīšanas veicināšanas vēstneši. Dinamisko lektoru programmu papildinās Siguldas bibliotēku apmeklējumi un darbnīca “Priekšmeti lasīšanai”. Dienas garumā foruma dalībnieki varēs satikt kolēģus no visas Latvijas, neformālās sarunās dalīties savā pieredzē un iedvesmoties no citiem.

Dalība forumā – tikai iepriekš reģistrētiem dalībniekiem. Lielā interesentu skaita dēļ pieteikšanās dalībai šobrīd ir noslēgusies, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.