Menu
 

"Satiec savu meistaru!" pasākumi norisināsies arī Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tradicionālais pasākums "Satiec savu meistaru!" šogad ilgs visu aprīli un ik nedēļas nogali aicinās interesentus uz kādu no latviešu vēsturiskajām zemēm un Rīgu izzināt mūsu nemateriālo kultūras mantojumu meistarklasēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC), pašvaldību un amatu meistaru kopīgi rīkotais pasākums "Satiec savu meistaru!" notiks jau 16. reizi, pulcējot meistarus un viņu "mācekļus" ap 200 norišu vietās. Lai ikviens interesents varētu satikt meistarus visā Latvijā, pasākuma norise šogad ieplānota vairākās nedēļas nogalēs: 6. un 7.aprīlī Vidzemē, 13. un 14.aprīlī Kurzemē, 20., 21.aprīlī Rīgā, Sēlijā un Zemgalē, kā arī 27. un 28.aprīlī Latgalē, informēja LNKC.

"Satiec savu meistaru!" ievadīs Dr.art. Ievas Pīgoznes lekcija "Latviešu apģērbs vēsturē un mūsdienās" 29.martā Jaunpiebalgas kultūras namā. Aprīlī dažādās norišu vietās darbosies audēji, adītāji, kokamatnieki, pinēji, keramiķi un kalēji, tautastērpu darinātāji, izšuvēji, dzijas krāsotāji, knipelētāji, filcētāji, pērļotāji, puzuru darinātāji un daudz citu meistaru. Apmeklētājiem būs iespēja sadziedāties un sadancoties kopā ar folkloras kopām, kā arī apgūt tradicionālo ēdienu un dzērienu gatavošanu – Alsungā cept sklanduraušus, Rucavā baudīt balto sviestu, kūkas un ūdenskliņģerus Spārē, putraimdesu Sarkaņos, piedalīties alus brūvēšanā Bērzpilī un citviet.

Pierīgā "Satiec savu meistaru!" norises plānotas Ādažos, Carnikavā, Ķekavā, Daugmalē, Baldonē, Ropažos, Zaķumuižā, Augšciemā, Salaspilī, Zvejniekciemā, Siguldā, Raganā, Inčukalnā, Morē un Mālpilī, liecina rīkotāju informācija. Lai vieglāk izvēlēties, uz kuru pusi doties, Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina ielūkoties "www.satiecsavumeistaru.lv" kartē. Dalībnieku skaits daudzās norišu vietās ir ierobežots, tādēļ pie meistariem jāpiesakās laikus.

"Satiec savu meistaru!" ir 2009.gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums. Pasākuma būtība – vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.