Menu
 

Aktrise Lelde Dreimane: Kad acis ir aklas, jāredz ar sirdi Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Šopavasar, svinot sešdesmito dzimšanas dienu, populārais aktieris Ģirts Ķesteris apceļo Latviju ar īpaši viņam rakstītu dramaturģes Aivas Birbeles lugas “Vīrietis, kurš gaida” iestudējumu, kura režisors ir Gundars Silakaktiņš. Izrādē uz skatuves viņam pievienosies arī kolēģes – Dailes teātra aktrises Ērika Eglija-Grāvele vai Lelde Dreimane, iejūtoties visdažādākajās lomās. “Izrāde ir stāsts par mums visiem, nonākot negaidītā situācijā, un noteikti tas ir stāsts par attiecībām – par vēlmi mīlēt un tikt mīlētam,” par izrādi, ko varēs noskatīties 29. martā Slampes Kultūras pilī un 19. aprīlī VEF Kultūras pilī, saka Lelde.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Lielā ātrumā braucu ar snovborda dēli pa borderkrosa trasi diennakts tumšajā laikā bez papildu apgaismojuma. Redzamība bija tik minimāla, ka bija jāpaļaujas uz citām maņām. Es neaicinu šo izmēģināt!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē? 
Brīdis manu draugu kāzās. Es jutos līdz sirds dziļumiem aizkustināta, un tā nebija parasta sajūta; tas bija man kas jauns un pārsteidzošs. Negaidīju, ka tā reaģēšu. Man bira laimes un aizkustinājuma asaras.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Visizteiktāk darbam mani iedvesmo deadline jeb darba izpildes termiņa neizbēgamais tuvums. Prokrastinācijas posms ir noslēdzies, un dzimst iedvesma.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Veselīgo ieradumu ir daudz, bet pats pamats ir iet gulēt līdz pulksten vienpadsmitiem vakarā, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un šobrīd, sulu laikā, dzert bērzu sulu!

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Našķi! Varu našķēties daudz un dikti. Man ir neizskaidrojama vēlme pēc čipsiem. Man ārkārtīgi garšo čipsi.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Esi apdomīgs ar vārdiem. Vārdam ir milzu spēks. Un viss sākas ar domām!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Joprojām nemainīgi – Antuāna de Sent-Ekziperī “Mazais princis”. Tajā ir ļoti daudz atbilžu.

Jūsu nepraktiskākais spontānais pirkums?
Man tādi ir diezgan regulāri! Jo mans moto šādos brīžos ir: “Šo dzīvi tu dzīvo tikai vienreiz!”

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Man patīk dzīvot Rīgā, manā mīļajā zemītē – Latvijā. Vienīgi laiks, kādā dzīvojam, mani satrauc. Jābūt nomodā visu laiku! Un, kad acis ir aklas, tad jāredz ar sirdi!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.