Menu
 

VAD obligātajā iesaukumā visvairāk pavēstu saņems jaunieši no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Ogres, Tukuma un Jūrmalas

  • Autors:  LETA
Foto - Zemessardze Foto - Zemessardze

Pēc izlozes par obligāto iesaukšanu Valsts aizsardzības dienestā (VAD) tuvākajās dienās visvairāk pavēstu par ierašanos uz veselības pārbaudēm saņems jaunieši no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Ogres, Tukuma un Jūrmalas, aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Trešajā VAD iesaukumā, nesavācot pietiekamu skaitu brīvprātīgo, otrdien pirmo reizi notika obligātā atlase, kurā pēc nejaušības principa izraudzīti jaunieši, kuri saņems pavēstes par veselības pārbaudēm.

Atbilstoši atlases rezultātiem pavēstes par ierašanos uz veselības pārbaudēm tuvāko dienu laikā nosūtīs 107 Rīgā deklarētiem jauniešiem, 13 Daugavpilī deklarētiem jauniešiem, desmit Liepājā, desmit Ogres novadā, deviņiem Tukuma novadā, deviņiem Jūrmalā, kā arī astoņiem Valmieras novadā un tikpat Jelgavā deklarētiem jauniešiem. Pārējos novados iesaucamo skaits nepārsniedz septiņus, piemēram, Līvānu, Valkas, Varakļānu un Ventspils novadā pavēstes no katra novada saņems pa vienam jaunietim.

Jau ziņots, ka otrdien atlasē ar speciālu gadījumskaitļu ģenerēšanas programmu tika atlasīti 300 iesaucamie, bet pēc veselības pārbaužu veikšanas dienestā tiks iesauktas 150 personas.

Trešajā valsts aizsardzības dienesta iesaukumā kopumā iecerēts iesaukt 480 personas. Šim iesaukumam brīvprātīgi pieteicās 515 personas, no kurām tikai ap 320 pēc veselības pārbaudēm tika atzītas par dienestam derīgām, sekojoši vēl 150 personas nolemts iesaukt obligātā kārtā. Lai izraudzītos šīs 150 personas, tika izlozēti 300 jaunieši, jo armija lēš, ka pusi no viņiem atzīs par dienestam nederīgiem.

Atlasītās personas saņems pavēstes par veselības pārbaužu kārtošanu, uz ko būs jāierodas Nacionālo bruņoto spēku Medicīnas centrā Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.