Menu
 

Starp balvas "Dižprojekts" laureātiem – arī Siguldas "Cerību spārni"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Latvijas Lauku forums" Foto - "Latvijas Lauku forums"

Biedrības "Latvijas Lauku forums" kopsapulcē paziņoti Latvijas lauku partnerību balvas "Dižprojekts" uzvarētāji. Otrās vietas ieguvēja ir Siguldas biedrība "Cerību spārni", kas īstenoja projektu "Vides pieejamības uzlabošana biedrības "Cerību spārni" telpās", informēja rīkotāji.

Projekta rezultātā grupu mājā uzstādīts jauns pacēlājs, kas palīdz ikvienai personai ar ierobežotām kustību iespējām, sākot no bērnu dārza vecuma un beidzot ar senioriem, pārvietoties patstāvīgi, nelūdzot asistenta atbalstu, tā uzlabojot sociālo pakalpojumu kvalitāti un pieejamību personām ratiņkrēslos.

Latvijas lauku partnerību balvai "Dižprojekts" šogad bija izvirzīti 26 ilgtspējīgi, radoši un praktiski projekti no visas Latvijas. Tie ir vietējo rīcības grupu dižošanās stāsti, kuri iedvesmo vietējos iedzīvotājus reģionos rīkoties un īstenot vietējai teritorijai nozīmīgus risinājumus.

Balsojums par projektiem notika trīs kārtās – pirmais bija iedzīvotāju balsojums sociālajos medijos, otrā kārtā savu vērtējumu izteica vietējās rīcības grupas, bet trešajā kārtā tika pievienots ekspertu viedoklis.

Apkopojot visu trīs kārtu vērtējumus, 2023.gada galveno titulu LEADER "Dižprojekts 2023" saņēma SIA "1 Vesels" īstenotais projekts "Kalvja Koskeviča fizioterapijas centra "1 Vesels" izveide". Projekta rezultātā izveidots fizioterapijas centrs Madonā, aprīkojot to ar pasaulē modernākajām un efektīvākajām fizioterapijas ierīcēm.

Savukārt trešo vietu ieguva SIA "Safīra L" projekts "Ražošanai nepieciešamo pamatlīdzekļu iegāde augļu, ogu un dārzeņu pulveru ražošanai", ko izvirzīja biedrība "Rēzeknes novada partnerība". SIA "Safīra L" ir izstrādājis un ražo inovatīvus produktus – augstvērtīgus un uzturvielām bagātus augļu, ogu un dārzeņu pulverus, satur daudz vērtīgo vitamīnu un minerālvielas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.