Menu
 

Svētku nedēļā Latvijas skolās un bērnudārzos piedāvās garšu ceļojumu pa Latvijas novadiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Latvijas svētku nedēļā, no 13. līdz 17. novembrim, pusdienu restorāni un ēdnīcas “Daily” organizē tematiskās dienas “Mūsu Latvijas garšas”, aicinot pamanīt Latvijas nacionālo garšu un produktu daudzveidību. Šis pasākums vienos 129 ēdināšanas vietas – 55 skolas, 54 bērnudārzus un 20 pusdienu restorānus Rīgā, Mārupē, Jaunmārupē, Jūrmalā, Ādažos, Kadagā, Saulkrastos, Zvejniekciemā, Olainē, Baldonē, Piņķos un citviet Latvijā.

Katras dienas ēdienkarte tiks veidota, akcentējot garšas un tradīcijas, kas piemīt kādam Latvijas kultūrvēsturiskajam novadam, atspoguļo tā kulināro bagātību un atklāj recepšu daudzveidību. Pirmdien ēdienkarte tiks veltīta Kurzemei, otrdien Sēlijai, trešdien Latgalei un ceturtdien – Zemgalei. Garšu nedēļa noslēgsies ar Vidzemes piedāvājumu 17. novembrī.

Izglītības iestāžu ēdnīcas piedāvās tradicionālus latviešu virtuves ēdienus, kas būs integrēti gan kompleksajā pusdienu piedāvājumā, gan arī kā izvēles iespējas. Skolās un pusdienu restorānos papildus īpašajai ēdienkartei plašākā sortimentā būs pieejami vietējo ražotāju produkti.

Projekts notiek sadarbībā ar teju 40 audzētājiem, mājražotājiem un ražotājiem, kuru produkti tiks izmantoti nedēļas ēdienkartē. Ražotāji pārstāvēs visus piecus Latvijas novadus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.