Menu
 

Foto: Sacensībās "Siguldas robotu kauss 2024" startējuši 362 roboti un 19 droni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada Jaunrades centrs, Siguldas Dronu skola Foto - Siguldas novada Jaunrades centrs, Siguldas Dronu skola

24.februārī 10.reizi tika aizvadītas Siguldas novada Jaunrades centra rīkotās robotikas sacensības, proti, “Siguldas robotu kauss 2024”. Tas bija ceturtais no astoņiem Latvijas Robotikas čempionāta posmiem, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Sacensību mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, veicinot Latvijas robotikas izglītības attīstību Latvijā.

Sacensībās piedalījās 62 komandas, kuras kopumā uz Siguldu atveda un uz starta palaida 362 robotus un 19 dronus, sadalot 18 unikāla dizaina Siguldas robotu kausus. Dalībnieku starpā bija arī komandas no Lietuvas, kas atveda 42 robotus, vēsta pašvaldībā.

Siguldas novads sacensībās tika pārstāvēts ar 47 robotiem septiņās dažādās sacensību disciplīnās, kurās tika gūti arī izcili panākumi: 1.vietu izcīnīja Rūdolfs Melderis ar robotu “Ģēnijs” disciplīnā "VEX IQ” un Alberts Beinerts ar robotu “Rembo” disciplīnā "LEGO/VEX Futbols"; 3.vietu ieguva Valters Vilnis dronu sacensībās un Didzis Ercmanis, kurš pilotēja Daira Irbes konstruēto robotu “Dāma, kas pameta” "Folkrace Pro" disciplīnā.

Šī bija lieliska iespēja Siguldas robotu būvētājiem un entuziastiem gūt vērtīgu pieredzi. No šī gada rudenī uzsāktajiem robotikas pulciņiem Mālpilī, Krimuldā un Inčukalnā piedalījās 13 robotikas entuziasti, atzīmē pašvaldības pārstāvji.

Siguldas novada Jaunrades centrs robotikas jomu sāka attīstīt 2012.gadā, kad ar pašvaldības un Siguldas Rotari kluba palīdzību tika izveidots “LEGO” robotikas pulciņš. 2013.gadā tika uzsākts elektronikas pulciņa darbs, iegūstot sacensību pieredzi Latvijā un starptautiskajās “Robotex” sacensībās Igaunijā. Pirmās sacensības Siguldā notika 2014.gadā, tādējādi šī gada “Siguldas Robotu kauss” bija 10 gadu jubilejas sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.