Menu
 

Ķekavas pašvaldība piešķirs stipendijas jaunajiem pedagogiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Lai sekmētu jauno speciālistu piesaisti darbam izglītības iestādēs, Ķekavas novada pašvaldība izveidojusi atbalstu jaunajiem pedagogiem stipendijas veidā. To nosaka Ķekavas novada pašvaldības 2022.gada 21.decembra saistošie noteikumi. Dokumentus lūdz iesniegt līdz 2024.gada 4.aprīlim.

Kā informē pašvaldībā, no 2022./2023.studiju gada stipendijas tiek piešķirtas studējošiem, kuri piekrīt nodibināt darba tiesiskās attiecības studiju laikā vai pēc studiju beigšanas ar pašvaldības dibināto izglītības iestādi un pēc studiju pabeigšanas nostrādāt (nostrādātajos gados ieskaita reāli nostrādāto laiku) pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē atbilstoši iegūtajai izglītībai, par darba slodzi vienojoties ar izglītības iestādes vadītāju, bet ne mazāk kā sešas kontaktstundas nedēļā: izglītības iestādes pirmsskolas programmā ne mazāk kā trīs gadus; programmās, kas nav minētas noteikumu 19.4.1.apakšpunktā, ne mazāk kā piecus gadus.

Stipendiju konkursa kārtībā varēs saņemt studējošais, kurš atbilst šādiem kritērijiem: ir pilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students vai ir nepilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students; noteiktajā termiņā ir sekmīgi nokārtojis nepieciešamos pārbaudījumus un pilnībā ieguvis attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaitu, un neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā; sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par septiņām ballēm.

Prioritāri atbalstāmās studiju programmas, kurās studējošajiem būtu nepieciešams piešķirt stipendijas šādā prioritāri atbalstāmā secībā: matemātikas skolotājs; otrās svešvalodas skolotājs (kādā no Eiropas Savienības oficiālajām valodām); fizikas un/vai inženierzinību skolotājs; ķīmijas skolotājs; datorikas un programmēšanas skolotājs; pirmsskolas un sākumskolas skolotājs. Detalizētāka informācija par pieteikšanos pieejama vietnē kekava.lv.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.