Menu
 

Erudīcijas konkursa "Fizmix eksperiments" pusfinālā Rīgas reģionu pārstāvēs Siguldas, Mārupes, Jūrmalas, Babītes, Mores un Carnikavas komandas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pēc sīvām sacensībām mēneša garumā noskaidrotas astoto un devīto klašu skolēnu komandas no Kurzemes, Vidzemes un Rīgas reģiona, kuras pusfināla un fināla kārtā sacentīsies par uzvaru erudīcijas konkursā “Fizmix eksperiments”.

Uz AS “Latvenergo” rīkotā konkursa pusfinālu no Rīgas reģiona dosies: “Kuģotāji” (Siguldas 1. pamatskola), “Majoru elektriķi” (Jūrmalas Majoru vidusskola), “Elektromagnētiskā Elite” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Fizikas aģenti” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Trakās baterijas” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “BitWise” (Babītes vidusskola), “Sasistie ar strāvu” (Jūrmalas Valsts ģimnāzija), “Team Lunar” (Mores pamatskola), “Carnikavas fiziķi” (Carnikavas pamatskola) un “Folivora” (Mārupes pamatskola).

Konkursā ar atklātās olimpiādes statusu, kas šogad norisinās jau 29. reizi, pieteicās kopumā 216 skolēnu komandas no 145 Latvijas skolām, kopumā 1080 skolēni. Visvairāk komandu šogad reģistrējās no Rīgas skolām – 51 komanda, Vidzemi pārstāvēja 42 komandas, Kurzemi – 40, Latgali – 39, Zemgali – 28, bet Rīgas reģionu – 16 skolēnu komandas.  Konkursa pusfinālam kvalificējas katra reģiona un Rīgas pilsētas 10 labākās komandas – kopskaitā 60, kas atlases kārtās ieguva visvairāk punktu.

Konkursa "FIZMIX Eksperiments" pusfināls un fināls norisināsies 13. aprīlī klātienē Rīgā, “ATTA centrā” Latvijas Fizikas festivāla laikā. No 60 komandām pusfinālā tiks noskaidrota katra reģiona labākā komanda, kura finālā cīnīsies par vērtīgām balvām. Šī gada galvenā balva ir ceļojums uz Šveici, lai apmeklētu Eiropas Kodolpētniecības centru CERN – pasaulē vadošo zinātnisko centru un tā slaveno Lielo hadronu paātrinātāju, kā arī paviesotos Šveices zinātnes centrā "Technorama".

Fizikas festivāls 13.aprīlī apmeklētājus šogad priecēs ar zinātniski izklaidējošu bezmaksas programmu, kas aizraus gan lielus, gan mazus apmeklētājus, sola rīkotāji.  Dienas garumā notiks aktivitātes lieliem un maziem, ko nodrošinās visi Latvijas zinātnes un zinātkāres centri, dažādi tehniskās jaunrades un interešu pulciņi, lielākās Latvijas universitātes un citas izglītības iestādes. Tāpat būs iespēja uzklausīt stāstus par Latvijas zinātnes sasniegumiem fizikā un inženierzinātnēs, kā arī uzzināt par Latvijas ieguldījumu kosmosa izpētē. Pasākuma noslēgumā visus apmeklētājus ar koncertu priecēs grupa "Astro'n'out".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.