Menu
 

Ādažos likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks; sadegušas un bojātas 12 automašīnas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien neilgi pirms plkst.18 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Lejupes ielu Ādažos, kur ar atklātu liesmu dega vairāki kopā savienoti angāri un liesmas strauji izplatījās.

Kā informēja dienestā, dzēšanas darbos tika iesaistīti vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm. Darbu koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistījās VUGD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienests (NMPD) un ēkā izvietoto uzņēmumu pārstāvji.

Angārs, tajā esošās vieglās automašīnas, paletes, kā arī divi blakus esošie angāri kopumā dega 1405 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no angāra evakuēja 17 automašīnas un dīzeļkrānu, bet tajā sadega septiņas automašīnas un vēl piecas bojātas karstuma ietekmē. Plkst.21 ugunsdzēsēji ierobežoja liesmu izplatīšanos un plkst.5.00 pirmdienas rītā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Jau ziņots par traģisko autobusa un vieglās automašīnas sadursmi svētdien pievakarē Mārupes novada Salas pagastā. Notikuma vietā konstatēts, ka vieglajā automašīnā iespiesti divi bojāgājušie, kurus glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja. VUGD darbinieki arī sakārtoja ceļa braucamo daļu, lai pa autoceļu varētu atjaunot satiksmi.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas pagājušās nedēļas nogalē likvidētas vēl arī divreiz Olaines novada Olaines pagastā, kā arī Strēlnieku prospektā Jūrmalā un Siguldas novada Krimuldas pagastā.

Sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega pirmā stāva ārsiena 5 m2 platībā, otrā stāva ārsiena un balkons 15 m2 platībā, kā arī jumts 5 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Vēl Ievu ielā Jūrmalā četrstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas (0,5 m2 platībā), Ropažu novada Ropažu pagastā – vieglās automašīnas motora nodalījuma plastmasas aizsargi (0,02 m2) un Saulkrastu novada Sējas pagastā – atkritumi (10 m2). Piektdien Ādažu novada Carnikavas pagastā glābēji sazāģēja nolūzušu koku un atbrīvoja brauktuvi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.