Menu
 

Policisti Olainē aizturējuši nelegālo tabakas izstrādājumu tirgotāju Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Valsts policija Video - Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa policisti, veicot vairākas kratīšanas, kādā garāžā Olainē konstatēja 180 800 nelegālo tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas akcīzes markām un bez tām. Tāpat atsavināti vairāk nekā 58 tūkstoši eiro skaidras naudas, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka par šo preču apriti aizturēts vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par analoģiskām darbībām. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa darbinieku redzeslokā bija nonācis vīrietis, kurš nodarbojās ar nelegālas izcelsmes tabakas izstrādājumu tirgošanu Olaines pilsētā. 9.novembrī, īstenojot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, Valsts policijas Pierīgas Dienvidu iecirkņa policisti veica trīs kratīšanas – aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā, automašīnā un īrētā garāžā.

Garāžā tika konstatēts un atsavināts 180 800 vienību nelegālo tabakas izstrādājumu, to vidū cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī bez akcīzes markām. Savukārt vīrieša dzīvesvietā policisti izņēma 58 675 eiro skaidras naudas, kas, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā.

Par nelikumīgo akcīzes preču apriti aizturēts 1962. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par šādām darbībām. Policijai ir pamats uzskatīt, ka persona ilgstoši nodarbojusies ar nelikumīgo cigarešu tirgošanu un pārdevusi tās dažādos apjomos.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.