Menu
 

Olaines novadā degusi garāža, Salaspils novadā – pirts, Baložos – ēkas jumts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts trešdien pēcpusdienā Olaines novada Olaines pagastā, kur divstāvu saimniecības ēkas pirmajā stāvā dega garāža 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā, vēsta VUGD.

Tajā pašā laikā Salaspils novada Salaspils pagastā dega vienstāva pirts 35 m2 platībā un blakus esošā malka 20 m2 platībā, un ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas sešas stundas. Bet dažas stundas vēlāk VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baložiem, kur dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts 50 m2 platībā un pagrabs 2 m2 platībā. Pēc piecu stundu darba šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Raiņa ielu Jūrmalā dega apgaismes laternas kupols (0,05 m2 platībā), Salaspils novada Salaspils pagastā – divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un paletes (5 m2), Kārklu ielā Ādažos – dūmvada siltinājums vienstāva dzīvojamā mājā (0,5 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā – vieglā automašīna (0,5 m2), bet Mārupes novada Mārupes pagastā – atkritumi (10 m2).

Trešdien pievakarē tika saņemts izsaukums uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Cilvēks no automašīnas bija izkļuvis paša spēkiem. Glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un nepilnas stundas laikā darbu notikuma vietā noslēdza. Naktī uz otrdienu Olaines pagastā glābēji sazāģēja nolūzušu koku, kas atradās uz ceļa braucamās daļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.