Menu
 

Stopiņu pagastā dedzis angārs, Jāņupē – divstāvu māja, Lapeniekos – mājas jumts Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem saņēmis deviņus izsaukumus. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts pirmdien dienas vidū Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur ar atklātu liesmu dega angārs un tajā esošās divas vieglās automašīnas 320 kvadrātmetru platībā. Šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas piecas stundas, informēja VUGD.

Otrdien pievakarē saņemts izsaukums uz Olaines novada Jāņupi, kur dega divstāvu māja 50 m2 platībā, koka piebūve 12 m2 platībā un sadzīves mantas 20 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts divu stundu laikā.

Naktī uz trešdienu Ķekavas novada Lapeniekos dega divstāvu dzīvojamās mājas pārsegums un jumts 35 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas nepilnas trīs stundas.

Vēl trešdien no rīta Jaunolainē degusi vieglā automašīna (8 m2 platībā), bet Ķekavas pagasta Krogsilā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji (0,1 m2).

Pirmdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Inčukalnu, kur bija notikusi divu mikroautobusu un vieglās automašīnas sadursme. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Glābēji automašīnām atvienoja akumulatora klemmes.

Savukārt otrdien no rīta Mārupes novada Salas pagastā bija notikusi četru vieglo automašīnu sadursme. Arī pēc šī negadījuma cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Uz ceļa braucamās daļas nolūzuši koki sazāģēti Ropažu pagasta Vāverkrogā un Garkalnes pagasta Upesciemā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.