Menu
 

Policija atklājusi slepkavību, ko oktobrī Ķemeros izdarīja 16 gadus vecs puisis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušā gada oktobrī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policisti uz karstām pēdām aizturēja nepilngadīgu jaunieti, kurš tika turēts aizdomās par vīrieša slepkavību. Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, 24. janvārī Valsts policija kriminālprocesu nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto sešpadsmitgadnieku. Viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka 2023. gada 6. oktobrī pēc pusnakts Jūrmalā, pie dzelzceļa stacijas “Ķemeri”, 2007. gadā dzimušais jaunietis kādam nepazīstamam vīrietim, kurš ar viņu kopā bija izkāpis no vilciena, uzprasījis cigareti. Vīrietis atteicis, pēc kā starp abiem sācies konflikts, kā rezultātā minētais nepilngadīgais turpat pie dzelzceļa stacijas vīrieti piekāvis. Cietušais vīrietis diemžēl notikuma vietā gāja bojā.

Saņemot izsaukumu no aculieciniekiem, notikuma vietā ieradās Jūrmalas pašvaldības policija, taču iespējamais vainīgais jaunietis notikuma vietu jau bija pametis. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu un tajā pašā naktī noskaidroja un aizturēja aizdomās turēto jaunieti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.