Menu
 

Ķekavā aizdomās par laupīšanu aizturēta nepilngadīgu jauniešu grupa Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

15.februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirknī tika saņemts iesniegums un uzsākta izmeklēšana par iepriekšējā dienā kādā dzīvoklī Ķekavā notikušu laupīšanu.

Sākotnējā informācija liecina, ka 16 gadus vecs jaunietis, kurš tobrīd atradies mājās kopā ar māsu, saņemot zvanu pie dzīvokļa durvīm, tās atvēris. Tobrīd dzīvoklī ielauzušās trīs nezināmas personas maskās, un, piedraudot ar vardarbību, jaunietim nolaupīja 90 eiro un mobilo telefonu. Puiša māsa paspējusi no dzīvokļa izbēgt, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija.

Veicot izmeklēšanas darbības un operatīvos pasākumus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas darbiniekiem 16. februārī aizdomās par šo noziegumu aizturēja divus 2006. gadā dzimušus jauniešus un vienu 2007. gadā dzimušu jaunieti.

Pašreizējā informācija liecina, ka noziegumā iesaistīts vēl kāds 2007. gadā dzimis jaunietis, kurš laupīšanas brīdī stāvējis kāpņu telpā un skatījies, vai kāds nenāk. Arī šis jaunietis vēlāk tika nogādāts policijā.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka cietušais jaunietis pazinis aizdomās turētos, un iepriekš starp viņiem bijis konflikts. Daži no aizdomās turētajiem iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem, kā arī viens no viņiem – saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Kā vēsta policijā, saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētajiem jauniešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija aicina gan vecākus, gan pedagogus izglītot bērnus par iespējamām sekām, kādas var rasties, izdarot noziegumus, kā arī atgādināt, ka savstarpēji konflikti risināmi mierīgi pārrunu ceļā vai arī vēršoties pie atbildīgajiem pieaugušajiem, nevis vardarbīgā veidā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.