Menu
 

Pierīgā atsākušies kūlas ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, tajā skaitā divus – par kūlas ugunsgrēkiem. Ceturtdien Olaines novadā sausā zāle degusi 2,15 hektāru platībā, bet sestdien Salapils novadā – 70 kvadrātmetru platībā, liecina VUGD informācija.

Jau ziņots par diviem ugunsgrēkiem ceturtdien. Vakarā tika saņemts izsaukums uz Oskara Kalpaka ielu Siguldā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 18 cilvēki. Ugunsdzēsēji, izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, caur logu iekļuva dzīvoklī un izglāba cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva viņu NMPD mediķiem.

Dažas stundas iepriekš VUGD darbinieki devās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega kafijas grauzdēšanas iekārta 5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki.

Vēl piektdien dienas vidū Mārupes novadā dedzis mikroautobuss (6 m2 platībā), bet svētdien pievakarē Ausmas ielā Siguldā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā (5 m2).

Visvairāk izsaukumu pagājušās nedēļas nogalē VUGD saņēma par degošiem atkritumiem, tostarp sestdien Mārupes novada Babītes pagastā, kur atkritumi dega 3 m2 platībā, un ugunsgrēkā bija cietis viens cilvēks. Vēl atkritumi apdzēsti Jēkaba ielā un Talsu šosejā Jūrmalā (2 m2), divreiz Ķekavas novada Baldones pagastā (3 un 5 m2), kā arī četrstāvu neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā Mārupes novada Babītes pagastā (0,5 m2).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.