Menu
 

Pabeigta Saulkrastu pilsētas kapu digitalizācija

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Saulkrastu novada pašvaldība īstenojusi projektu "Saulkrastu pilsētas kapu informācijas digitalizācija", kas ļauj ikvienam digitālajā vidē atrast sava tuvinieka, radinieka vai senča kapa vietu, informēja pašvaldībā.

Projekta īstenošanas rezultātā veikta Saulkrastu pilsētas kapsētas uzmērīšana, inventarizācija un iegūto datu digitalizācija, lai sakārtotu kapsētu dokumentāciju, apglabāto personu uzskaiti un atvieglotu iedzīvotājiem informācijas ieguvi, tādējādi sekmējot kultūras un vēstures mantojuma vērtību saglabāšanu.

Projekta īstenošana dod iespēju jebkurai personai iepazīties ar kapsētas aktuālajiem notikumiem - kapu svētkiem, svecīšu vakariem -, meklēt piederīgo atdusas vietu, kā arī papildināt esošo datu bāzi ar informāciju - foto, dzīvesstāstiem, piemiņas ierakstiem un citu informāciju.

Saulkrastu pilsētas kapsētas karti un pieejamos datus iespējams aplūkot "www.cemety.lv/public/cemeteries/1434".

Pašvaldība aicina apskatīties pieejamos materiālus un nepieciešamības gadījumā sniegt papildus informāciju, rakstot uz e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Digitalizācijas darbi tika veikti projektā "Saulkrastu pilsētas kapu digitalizācija", kura izmaksas 12 084 eiro, no kurām Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai finansējums ir 10 875 eiro un pašvaldības līdzfinansējums - 1209 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.