Menu
 

Jūrmalas pašvaldība piešķirs radošā darba stipendijas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pašvaldība piešķirs radošā darba stipendijas, liecina saistošo noteikumu publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Stipendija tiek piešķirta jaunrades procesa veicināšanai, aktuālu pētījumu sekmēšanai sociālajās un humanitārajās zinātnēs, nozīmīgu kultūras un mākslas pasākumu radošo koncepciju teorētiskai un praktiskai izstrādei kultūras nozarēs, pausts noteikumos.

Kopējais vienas stipendijas apmērs ir 500 eiro, tai skaitā uzturēšanās izmaksu kompensācija Dubultu Rakstnieku namā uz laiku no trīs nedēļām un līdz trīs mēnešiem.

Stipendijas piešķir ne vairāk kā pirmajiem trīs pretendentiem vienā budžeta gadā.

Pretendēt uz stipendijas saņemšanu var fiziskas personas, kuras darbojas kultūras un mākslas jomā un kuru īstenotais projekts veicinās Latvijas kultūras un mākslas attīstību, starptautisku sakaru attīstību un popularizēs pašvaldības vārdu starptautiskā mērogā.

Pretendentu pieteikumu iesniegšanu organizē Jūrmalas pilsētas administrācijas Kultūras nodaļa, iesniegtos pieteikumus vērtē ar Jūrmalas domes priekšsēdētāja rīkojumu izveidotā stipendijas piešķiršanas komisija.

Stipendijas piešķiršanas mērķis ir veicināt kultūras atjaunotnes un mākslas jaunrades procesu pašvaldībā, finansēt fizisko personu jaunrades (radošos) un pētniecības projektus kultūras jomā, popularizēt pašvaldības vārdu valsts un starptautiskā mērogā, veicot radošo darbu Dubultu Rakstnieku namā, pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.