Menu
 

Ādažu pašvaldības budžets šogad pārsniedz 60 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Ādažu pašvaldības plānotais budžets 2024.gadā pārsniegs 60 miljonus eiro.

Pagājušā gada nogalē Ādažu novada dome pieņēma jaunā gada budžetu, kurā pašvaldības ieņēmumi plānoti vairāk nekā 50,9 miljonu eiro apmērā.

Kopā ar līdzekļu atlikumu gada sākumā vairāk nekā 9 miljoniem eiro un plānoto valsts aizdevumu 1,9 miljonu eiro apmērā, pašvaldībai pieejamais finansējums sasniedz 61,8 miljonus eiro.

Kā norādīts domes pieņemtajā budžetā, tādi tiek plānoti arī pašvaldības budžeta izdevumi.

Kā norādīts budžeta paskaidrojuma rakstā, iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognoze ir 34,8 miljoni eiro, kas veido 68% pašvaldības budžeta ieņēmumu.

Valsts mērķdotācija pedagogu un treneru atalgojumam, mācību grāmatām, brīvpusdienām, programmai "Skolas soma", māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam, sociālo asistentu pakalpojumu nodrošināšanai, ceļu uzturēšanai, dotācija iedzīvotāju energoresursu atbalstam un dotācija Ukrainas pilsoņu atbalstam plānota 8,99 miljonu eiro apmērā, kas ir 18% no pašvaldības budžeta ieņēmumiem.

Ādažu pašvaldība 6,4 miljonus eiro iemaksās pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā. Domes pārvaldei plānots izlietot 1,98 miljonus eiro, deputātu algām - 376 850 eiro.

Sabiedriskajai kārtībai un drošībai paredzēts tērēt vairāk nekā miljonu eiro, bet aizņēmumu procentu maksājumos Valsts kasei vairāk nekā divus miljonus eiro.

Iedzīvotāju informēšanai, pašvaldības informatīvā izdevuma un gada kalendāra publicēšanai, kā arī domes reprezentatīvajiem izdevumiem atvēlēti 179 686 eiro. 

Pašvaldību ceļ uzturēšanai plānoti 342 263 euro, bet pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai 14,2 miljoni eiro.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.