Menu
 

Ādažu pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par iedzīvotāju līdzdalības veidu pašvaldības darbā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par iedzīvotāju līdzdalības veidu pašvaldības darbā.

Kā liecina informācija pašvaldības tīmekļvietnē, Pašvaldību likums paredz, ka iedzīvotāji var pārstāvēt savas intereses pašvaldībā izveidojot Konsultatīvās padomes un Iedzīvotāju padomes.

Šīs padomes atšķiras vispirms ar mērķi. Konsultatīvās padomes iesaista sabiedrību atsevišķu pašvaldības funkciju vai uzdevumu pildīšanā. Piemēram, tās tiek izveidotas noteiktai jomai - saimnieciskās darbības sekmēšanai, jaunatnes lietu īstenošanai, pašvaldības infrastruktūras uzturēšanai, vides jautājumu risināšanai u.c.

Savukārt Iedzīvotāju padomes ievēlē noteiktas teritorijas iedzīvotāji un tās darbojas tieši savas teritorijas interesēs, rūpējoties par labiekārtošanu, teritoriju un būvju uzturēšanas prasību noteikšanu, kultūras jomu u.c. jautājumiem.

Ādažu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus paust viedokli, kuru iedzīvotāju līdzdalības veidu atbalstīt. Kā skaidro pašvaldībā, neatkarīgi no tā, kādu padomes risinājumu pašvaldības dome atbalstīs ieviešanai, deputātiem un pašvaldības vadošajām amatpersonām būs regulāri jātiekas ar visām padomēm un būs jāizskata to iesniegtie priekšlikumi pēc būtības.

Iedzīvotāji savu viedokli var paust aptaujā, kas ievietota pašvaldības tīmekļvietnē. Aptaujā var piedalīties līdz 15.februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.