Menu
 

Pirms Carnikavas stadiona pieņemšanas ekspluatācijā iepazīstas ar rekonstrukcijā paveikto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Ar Carnikavas stadiona rekonstrukcijā paveikto otrdien iepazinās Ādažu novada pašvaldības priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, izpilddirektora vietniece Inga Reķe, Ādažu novada Būvvaldes  vadītājs Ainārs Grikmanis un arhitekts Mārtiņš Strazds, Sporta nodaļas vadītājs Arnis Rozītis un vietnieks Edvīns Krūms.  Izvērtējot paveiktos darbus, šonedēļ Būvvalde plāno pieņemt stadionu ekspluatācijā.

Lai gan sākotnēji bija plānots, ka stadiona pieņemšana ekspluatācijā varētu notikt jau līdz 2023. gada rudenim, darbi iekavējās. Tomēr šobrīd paveikts jau gandrīz viss, lai atjaunotajā stadionā varētu pilnvērtīgi sportot, vēsta novada pašvaldība.

Rekonstrukcijas darbu laikā stadionā tika izbūvētas visas nepieciešamās komunikācijas (elektroapgāde un apgaismojums, elektronisko sakaru sistēmas, ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli), paplašināts futbola laukums, lai tas atbilstu starptautiskajiem standartiem, iesēta zāle, uzstādīti elektrības stabi, uzstādīta futbola laukuma automātiskā laistīšanas sistēma.  
Tam sekoja stadiona asfaltēšanas darbi, tāllēkšanas bedres un lodes grūšanas sektora izbūve, tribīņu laukuma bruģēšana un stadiona skrejceļa seguma ieklāšana. Atbilstoši projektam tika ieklāti seši skrejceliņi ar sintētisko segumu, kas nodrošinās kvalitatīvas treniņu iespējas ne tikai vieglatlētiem, bet arī citu sporta veidu pārstāvjiem. Sintētiskais segums tika ieklāts arī basketbola laukumā, bet hokeja laukumā veikta asfaltēšana.

Tāpat rekonstrukcijas darbu laikā uzstādītas moduļu tipa ģērbtuves, noliktava un saimniecības telpas, kā arī uzstādītas tualetes, kas nodrošinās piekļūstamību arī cilvēkiem ar invaliditāti. Stadionā uzstādītas arī pārvietojamās tribīnes un sagatavota vingrošanas zona. Kā līdz šim, būs pieejams arī pludmales volejbola laukums. Pa visu stadiona apli izbūvētie apgaismes stabi nodrošinās apgaismojumu arī diennakts tumšajā laikā.
Tiesa, kā norāda novada dome, lai arī daudz jau ir paveikts un stadionu var pieņemt ekspluatācijā, ir arī darbi, kuru pabeigšana ieplānota līdz 31.maijam. Starp atliktajiem būvdarbiem ir asfalta seguma atjaunošana remonta zonās, blīvēšana un smilts ieslaucīšana izbūvētajā bruģakmens segumā moduļu laukumā, kā arī apzaļumošana.

Stadiona svinīgā atklāšana plānota maijā vai jūnija sākumā pēc visu darbu pabeigšanas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.