Menu
 

Salaspils dome piešķīrusi līdzfinansējumu energoefektivitātes paaugstināšanas daudzdzīvokļu mājai Saulkalnē

  • Autors:  LETA
Foto - salaspils.lv Foto - salaspils.lv

Salaspils dome piešķīrusi 30 000 eiro līdzfinansējumu energoefektivitātes paaugstināšanas mājai Saulkalnē, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus plānots veikt daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Saulkalnē, Daugavmalas ielā 40, kuru apsaimnieko biedrība "Daugavmalas 40".

Šai mājai veikti daudzi un vērienīgi atjaunošanas darbi. Pateicoties "Altum" finansējumam, notikusi ēkas siltināšana, ūdens un kanalizācijas cauruļu atjaunošana, radiatoru atjaunošana daļai dzīvokļu, visu koka logu nomaiņa, kā arī lodžiju aizstiklošana. 

Mājai uzstādītas metāla durvis ar kodu atslēgām. Tika siltināti arī pagraba griesti, bet mājas pamati apstrādāti ar hidroizolāciju. 

Ar papildus aizņēmumu, kuru biedrība veikusi bankā, izdevies veikt daudzus nepieciešamus darbus, lai nodrošinātu siltuma un līdzekļu ekonomiju, taču sākotnējā vienkāršotā projektā nebija paredzēti. 

Par papildus aizņēmumu ēkai tiks izbūvēts siltummezgls un atjaunota siltumtrase, kā arī tiks veikts kāpņu telpu remonts.

Mājā jau ir veikta ēkas jumta renovācija - atjaunots jumta segums. Tāpat atjaunota elektroinstalācija kāpņu telpās, ieliktas otrās durvis, kā arī atjaunots āra apgaismojums pie mājas. 

Lai atvieglotu vecākā gadagājuma cilvēkiem pārvietošanos, uzstādītas ārējās kāpņu margas. Vēl tiks nomainīts apgaismojums kāpnēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.