Menu
 

Vairākās nedēļas nogalēs Sužu apkaimē paredzētas mācības zemessargiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.adazunovads.lv Foto - www.adazunovads.lv

Saskaņā ar 2024.gada apmācību plānu Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 13.kājnieku bataljona zemessargiem Sužu apkaimē paredzētas mācības vairākās nedēļas nogalēs – sestdienās un svētdienās –, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Tuvākās mācības būs no 10. līdz 11.februārim aptuveni 30 cilvēku sastāvā. Zemessargi apgūs orientēšanās prasmes mežainā apvidū, kā arī pilnveidos individuālās prasmes dažādu uzdevumu veikšanā. Zemessargi būs kaujas ekipējumā, bruņoti ar vieglajiem strēlnieku ieročiem. Mācību laikā nav paredzēta šaušana ar mācību munīciju. Mācību laikā nav paredzēta pozīciju rakšana vai jebkāda zemsedzes bojāšana. Mācību laikā nav paredzēta telšu būve. Paredzēta pārvietošanās ar transporta līdzekļiem pa koplietošanas ceļiem.

Orientēšanās prasmes mežainā apvidū un individuālo prasmju pilnveidošanu dažādu uzdevumu veikšanā zemessargi veiks arī: 16.-17. martā, 13.-14. aprīlī, 26.-28. aprīlī un 24.-26. maijā (pēdējo divu mācību laikā ir paredzēta šaušana ar mācību munīciju un citu imitācijas līdzekļu izmantošana).

Mācību laikā netiks traucēti civilie iedzīvotāji. Pašvaldības pārstāvji aicina ar sapratni izturēties pret Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 13.kājnieku bataljona mācībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.