Menu
 

Pieci Mārupes novada deputāti prasa domes priekšsēdētāja Ences atkāpšanos no amata

  • Autors:  LETA
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Pieci Mārupes novada domes deputāti iesnieguši pieprasījumu par domes priekšsēdētāja Andreja Ences (LRA) atkāpšanos no amata, aģentūru LETA informēja deputāts Aivars Osītis (LA).

Deputātu pieprasījumu parakstījuši partijas "Latvijas attīstība" deputāti Ilze Bērziņa, Jānis Kazaks, Osītis, Guntis Ruskis (LA), kā arī deputāts Andris Puide (NA).

Deputāti šādi reaģējuši uz informāciju, ka Rīgas rajona tiesa Enci atzina par vainīgu apsūdzībā, kas celta pašvaldības amatpersonai par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, piemērojot 18 900 eiro lielu soda naudu, atņemot tiesības divus gadus ieņemt amatpersonu amatus valsts un pašvaldību iestādēs.

Lai arī Rīgas rajona tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā, deputātu ieskatā tas skaidri norādot uz būtiskiem uzticības zaudēšanas un reputācijas apdraudējuma riskiem, kas neesot savienojami ar pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu.

"Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības, Rīgas rajona tiesas lēmums un citas tiesībsargājošu iestāžu darbības ir diskreditējušas Mārupes novada domes vadības darbu. Domes priekšsēdētājam ir jāuzņemas politiskā atbildība, un atkāpšanās no amata šajā gadījumā ir obligāta," uzskata Osītis. 

Viņš pauž nožēlu, ka pēc tik nopietniem pārkāpumiem domes vadītājs par prioritāti esot noteicis "turēšanos pie krēsla".

Kā skaidroja Osītis, pašlaik esot iesniegts deputātu pieprasījums Encem par atkāpšanos no amata. Domes priekšsēdētājam desmit dienu laikā uz to jāatbild.

Deputāti paļaujoties uz Ences godaprātu un cer, ka viņš pieņems lēmumu atkāpties.

Savukārt, ja tiks saņemta atbilde no Ences, ka viņš neatkāpsies no amata, deputāti apsvēršot iespēju rosināt sasaukt domes sēdi par neuzticības izteikšanu mēram.

Rīgas rajona tiesa janvāra beigās kādreizējo Babītes novada pašvaldības uzņēmuma "Babītes siltums" kapitāla daļu turētāja pārstāvi, tagadējo Mārupes novada domes priekšsēdētāju Enci atzina par vainīgu par 37 561 eiro nelikumīgu izmaksāšanu atvaļinājuma kompensācijā un piemēroja viņam 18 900 eiro naudas sodu.

Tāpat ar tiesas spriedumu viņam atņemtas tiesības divus gadus ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts un pašvaldību institūcijās. Tiesa pilnībā arī apmierināja cietušās SIA "Babītes siltums" materiālā kaitējuma kompensācijas pieprasījumu 37 561 eiro apmērā.

Spriedums vēl nav stājies likumīgā spēkā, to var pārsūdzēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.