Menu
 

Atkalas dēļ daudzviet Latvijā apgrūtināta braukšana pa autoceļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lvceli.lv Foto - lvceli.lv

Otrdien uz plkst. 9.30 atkalas un lietus dēļ ļoti apgrūtināta braukšana ir pa valsts vietējās un atsevišķiem reģionālās nozīmes autoceļiem Kuldīgas, Talsu, Tukuma, Dobeles, Limbažu, Valkas, Valmieras, Cēsu, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Madonas, Ludzas, Rēzeknes un Krāslavas apkārtnē. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, uz ceļiem strādā 73 ziemas dienesta tehnikas vienības, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Apledojuma dēļ īpaši apgrūtināta pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem patlaban var būt kravas transportam, tāpēc uzņēmuma pārstāvji aicina smago tehniku neizmantot šos ceļus, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies.

Grants ceļiem, ko ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, bīstamās vietas kaisa ar pretslīdes materiāliem un rievo, taču šādos laikapstākļos uzturēšanas darbi nav neefektīvi. Autovadītāji aicināti izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci, ļoti uzmanīgiem šādos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir: Tallinas šosejas (A1) posmā no Zvejniekciema stacijas līdz Ainažiem; Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Valkai; Valmieras šosejas (A3) posmā no Vangažiem līdz Veclaicenei; Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai; uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Rušenicas līdz Bērzgalei.

“Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji atgādina, ka šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laikapstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti. Aktuālā informācija par braukšanas apstākļiem kartē tīmekļvietnē www.lvceli.lv.

Meteorologi prognozē, ka valsts ziemeļaustrumu rajonos otrdien turpināsies atkala jeb sasalstošs lietus, veidosies spēcīgs apledojums. Valsts teritorijā gaidāma arī slapja snigšana, vietām apledojuma dēļ arī var lūst koki un koku zari.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VSIA “Latvijas Valsts ceļi” aicina informēt, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos “Twitter” un “Facebook”. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.