Menu
 

Elektroapgādes uzlabošanā Saulkrastu novadā plāno ieguldīt 1,4 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Saulkrastu novadā, elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls" tuvākajos gados plāno apjomīgas investīcijas elektroapgādes infrastruktūras modernizācijā. Kopējais investīciju apjoms 2024. un 2025. gadā plānots apmēram 1,4 miljonu eiro apmērā.

Paredzēta gan elektrolīniju vai to posmu modernizācija, gan arī transformatoru punktu pārbūves darbi, kā arī tīkla automatizācijas risinājumu ieviešana, Saulkrastu novada pašvaldības pārstāvjus informēja uzņēmumā. Procesā jau ir vairāku gaisvadu elektrolīniju pārbūves darbi pazemes kabeļos, tādējādi uzlabojot elektroapgādes kvalitāti un drošumu klientiem Pabažu, Mērnieku, Lojas un Zvejniekciema teritorijā. Darbiem plānotais kopējais investīciju apjoms 2024. gadā sasniedz 650 tūkstošus eiro.

2025.gadā plānota gan vidsprieguma, gan zemsprieguma gaisvadu līniju pārbūve kabeļu izpildījumā un jaunu transformatoru apakšstaciju izbūve Pēterupes apkaimē. Līdzīgi darbi ieplānoti Zvejniekciemā.

Nākotnē Saulkrastu novadā plānots arī izbūvēt jaunu 110 kilovoltu transformatoru apakšstaciju, kas ļautu vēl vairāk uzlabot gan elektroapgādes pakalpojuma kvalitāti, gan elektrotīkla jaudu pieejamību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.