Menu
 

Siguldā plāno palielināt siltumenerģijas tarifu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldā no 1.maija plānots palielināt siltumenerģijas tarifu, liecina SIA "Adven Sigulda" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifa projekts.

Siltumenerģijas tarifu no maija plānots palielināt no esošajiem 88,06 līdz 91,80 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) bez neparedzētajām izmaksām (pieaugums par 4,2%) un līdz 95,77 eiro par MWh ar neparedzētajām izmaksām (pieaugums par 8,8%). Neparedzētās izmaksas veido kurināmā un iepirktās elektroenerģijas cenu izmaiņas, kā arī iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņas, skaidro uzņēmums.

Tarifa izmaiņas uzņēmums pamato ar katlu mājas modernizācijas projektu un tajā veiktajām investīcijām, pārdotās siltumenerģijas apjoma izmaiņām, kā arī pastāvīgo izmaksu pozīciju izmaiņām.

"Adven Sigulda" reģistrēta 2004.gadā, un tās īpašniece caur SIA "Adven Latvia" ir Somijas "Adven Group Oy", liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2022.gadā strādājis ar 2,25 miljonu eiro apgrozījumu un 56 500 eiro zaudējumiem.

Siltumenerģētikas uzņēmumu grupa "Adven/Varmvarden" centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā 2021.gada rudenī pārņēma no uzņēmuma "Wesemann", iegādājoties tā aktīvus. "Adven" nodrošina centralizētās siltumapgādes pakalpojumus arī Cēsīs un Valmierā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.