Menu
 

Foto: Valsts prezidents atzinīgi novērtē dabas resursu pētniecību un racionālu izmantošanu Salaspils novadā

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja. Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš piektdien darba vizītē apmeklēja Salaspils novadu, atzinīgi novērtēja dabas resursu pētniecību un racionālu izmantošanu Salaspils novadā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Darba vizītes laikā Rinkēvičs ar Salaspils novada domes vadību pārrunāja novada aktualitātes, kā arī tikās ar jauniešiem, tai skaitā Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas dalībniekiem, Salaspils 1.vidusskolā. Tāpat Valsts prezidents viesojās Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā "Silava", kur kopā ar zinātniekiem pārrunāja jautājumus par institūta darbību un meža nozares ilgtspējīgu un konkurētspējīgu attīstību. Vizītes laikā Rinkēvičs apmeklēja arī vides izglītības centru "Botania" un vairākus uzņēmumus.

Tiekoties ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadību un zinātniekiem, Valsts prezidents atzinīgi novērtēja institūta pētniecisko darbu mežsaimniecības nozarē.

"Klimata pārmaiņu kontekstā zinātnei un pētniecībai mežsaimniecības nozarē ir īpaši nozīmīga loma. Uz mežu nevaram raudzīties kā tikai uz resursu ieguves vietu. Mežu un ar to saistīto nozaru ilgtspējīgā attīstībā nepieciešamās izmaiņas jāvirza, pamatojoties zinātnē," pēc tikšanās norādīja Rinkēvičs.

Ar uzņēmējdarbības vidi un tās aktualitātēm Salaspils novadā Valsts prezidents iepazinās, apmeklējot centralizētās siltumapgādes uzņēmumu SIA "Salaspils Siltums", vienu no vadošajiem dzelzsbetona konstrukciju un risinājumu piegādātājiem Latvijā SIA "Consolis Latvija" un dizaina mēbeļu ražotāju SIA "Dižozols plus".

Salaspils 1.vidusskolā Rinkēvičs tikās ar jauniešiem, kuru vidū ir skolēni no Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas. Valsts prezidents pauda gandarījumu par jauniešu apņēmību iesaistīties sev un saviem līdzcilvēkiem svarīgu jautājumu risināšanā, tādējādi jau agrā vecumā domājot gan par savu, gan par valsts nākotni.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja arī šogad atklāto vides izglītības centru "Botania" Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā, kurā interaktīvā veidā iespējams iepazīt augus un dabas vērtības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.