Menu
 

Snigšanas dēļ Pierīgā apgrūtināti braukšanas apstākļi, vakarpusē veidosies apledojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Pirmdien dienas vidū snigšana un putenis daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 36 ziemas dienesta tehnikas vienības, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā.

Pēc LVC datiem, apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem Pierīgā ir uz Tallinas šosejas (A1) visā posmā, uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei, uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne (A4) visā posmā, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Saulkalnei un uz Bauskas šosejas (A7) visā posmā.

“Latvijas Valsts ceļi” vērš uzmanību, ka mainīgās informācijas elektroniskās ceļazīmes uz “Via Baltica” (A1, A7) un autoceļa A2 posmā no Langstiņiem līdz Siguldai darbojas brīdinājuma režīmā, kas nozīmē, ka maksimālais braukšanas ātrums tur ir 90 km/h. LVC arī aicina autovadītājus plānot ilgāku laiku ceļam, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un piesardzīgu distanci. Īpaši piesardzīgiem jābūt autovadītājiem, kas savus auto jau aprīkojuši ar vasaras riepām.

Meteorologi brīdina, ka dienas laikā snigšana turpināsies, pievakarē, pazeminoties gaisa temperatūrai, snigšana var pastiprināties, veidosies arī sniega sega. Dienas otrajā pusē visā valstī, izņemot galējo austrumu daļu, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana plašā teritorijā. Dažviet valsts rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums var sasniegt 10 cm.

Uz ceļiem veidosies apledojums, snigšanas laikā redzamība var pasliktināties līdz 200–500 metriem, vietām gaidāms arī neliels putenis. Braukšanas apstākļi būs apgrūtināti, autovadītājiem jāplāno ilgāks laiks ceļā. Šādi laikapstākļi saglabāsies līdz otrdienas pusdienlaikam.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.