Menu
 

Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītie pasākumi Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītie pasākumi Pierīgā

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, 3. un 4.maijā Pierīgas novados gaidāmi svētku pasākumi – priecēs gan dažādi koncerti, gan aktivitātes svētku noskaņās.

Ādažu novadā

4.maijā no plkst.11.00 Ādažu novadā priecēs baltā galdauta svētki, kad svētku autobuss piestās vairākās novada vietās, aicinot kopīgi klāt galdu svinībām. Svētku noskaņu radīs Ādažu Kultūras centra un Carnikavas tautas nama “Ozolaine” amatiermākslas kolektīvi. Satikties aicina visus – vecus un jaunus, radus un draugus, kaimiņus un paziņas!

Ķekavas novadā

3.maijā plkst.19.00 Daugmales Multifunkcionālajā centrā notiks koncerts saksofonista Elmāra Rudzīša izpildījumā. Koncertā būs klausāmi latviešu, kā arī ārzemju populārās mūzikas skaņdarbi. Ieeja bez maksas.

4.maijā plkst.12.00 Baložu pilsētas Kultūras centrā izskanēs koncerts “Dzimtā valoda”. Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns ir radījuši koncertprogrammu, kurā emocionāli un mūsdienīgi skan latviešu un ukraiņu spēka dziesmas. Tā ir mūzika no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, Raimonda Paula un Imanta Kalniņa kompozīcijas, latviešu un ukraiņu slavenākās tautasdziesmas – “Tumša nakte, zaļa zāle” un “Ой у лузі червона калина”, Haralda Sīmaņa “Ezers”, Raimonda Tigula saviļņojošie opusi, kā arī Katrīnas un Edgara radītās dziesmas.

4.maijā plkst.16.00 Katlakalna Tautas nama pagalmā paredzēts deju kolektīvu brīvdabas koncerts “Man dvēselē ierakstīts Latviajs vārds”. Koncertā piedalās jauniešu deju kolektīvi “Ābeļzieds” (Ogresgals), “Krustu šķērsu” (Saulkrasti), “Solis” (Dobele), “Trejdeviņi” (Baloži) un “Katlakalns”.

Mārupes novadā

3.maijā 19.00 Babītes Kultūrizglītības centrā Piņķos notiks koncerts “Maska. Pērkons. A capella”. Koncertprogrammā iekļautas leģendārās grupas “Pērkons” dziesmas kora skanējumā, kam jaunas un vēl nedzirdētas aranžijas īpaši radījuši Andris Sējāns, Edgars Linde, Laura Leontjeva, Kristaps Šoriņš, Marta Ozola, Dace Mangulsone, Jānis Ķirsis un arī diriģents Jānis Ozols. “Balāde par gulbi”, “Mēs pārtiekam viens no otra”, “Zaļā dziesma” un citas iemīļotas grupas “Pērkona” dziesmas izpildīs Babītes Kultūrizglītības centra jauktais koris “Maska” diriģenta Jāņa Ozola vadībā. Bezmaksas ieejas kartes iespējams saņemt pie Babītes Kultūrizglītības centra administratorēm.

4.maijā plkst.12.00 ceptuve "Lāči" Mārupes novada Babītes pagastā rīko Ģimenes dienu un aicina kopā svinēt Baltā galdautā svētkus ģimeniskā un sirsnīgā gaisotnē. Pasākumā norisināsies dažādas aktivitātes, bērni varēs priecāties piepūšamajā atrakcijā, ar mīļajiem spēlēt lielformāta spēles, darbosies arī dažādas radošās darbnīcas. Ikviens viesis būs laipni aicināts arī pie lielā svētku galda, kur baudīsim “Lāču” īsto rudzu maizi ar medu. Plkst. 14.00 ar skaistu svētku koncertu krāšņos tautas tērpos apmeklētājus un viesus priecēs Mārupes Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Mārupieši”.
 
 
4. maijā no plkst. 18.00 līdz 21.00 Mārupē, Konrādu skvērā norisināsies Mārupes Pavasara gadatirgus.
 
 
4.maijā plkst.21.00 Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā priecēs Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts koncerts kopā ar grupu “bet bet”.


 
Olaines novadā

4.maijā plkst.11.00 Jaunolaines baznīcas (Olaines Sv.Elizabetes ev.lut.baznīcas) dārzā svinēs Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu. Programma: plkst.11.00 ierašanās un kopīga galda klāšana ar līdzi paņemto cienastu (līdzi sava krūze, šķīvis un galda piederumi); radošas darbnīcas un aktivitātes, pankūkas; plskt.12.00 koncerts, muzicēs ģitārists Aivars Konutis; plkst.13.00 kūku konkurss, degustācija.

4.maijā plkst.13.00 laukumā pie Olaines Kultūras nama notiks Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts pasākums “Pilna Māras istabiņa”. Ieeja – bez maksas.


Ropažu novadā


3.maijā plkst.19.00 Vangažos, "Strauta pļavā", notiks instrumentālās mūzikas grupas "Melo-M" koncerts ''Ar atvērtām sirdīm Latvijai''. Ieeja bez maksas.



3.maijā plkst.19.00 Ropažu Kultūras centrā par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai izskanēs koncerts “Dzimtā valoda”. Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns ir radījuši koncertprogrammu, kurā emocionāli un mūsdienīgi skan latviešu un ukraiņu spēka dziesmas. Tā ir mūzika no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, Raimonda Paula un Imanta Kalniņa kompozīcijas, latviešu un ukraiņu slavenākās tautasdziesmas – “Tumša nakte, zaļa zāle” un “Ой у лузі червона калина”, Haralda Sīmaņa “Ezers”, Raimonda Tigula saviļņojošie opusi, kā arī Katrīnas un Edgara radītās dziesmas.


4.maijā plkst.14.00 kultūras centrā "Ulbrokas pērle" gaidāms Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas koncerts “Es mīlu Latviju”, kurā uzstāsies Ropažu novada amatiermākslas kolektīvi, pasākuma vadītājs - Zigurds Neimanis. Ieeja bez maksas, ielūgumi nav paredzēti.

 
4.maijā plkst.19.00 pie Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas Upesciemā svētku koncerts ar grupu "Menuets". Koncertā skanēs gan visu laiku skaistākās un populārākās "Menueta" dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš, - "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss", "Balāde par Johanu", "Dziesma, ar ko tu sācies", "Četri balti krekli", "Viņi dejoja vienu vasaru" u.c. -, gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.



Salaspils novadā
 
4.maijā plkst.12.00 Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienas svētku koncerts, kurā uzstāsies Ingus Ulmanis un "Lādezers". Ieeja brīva.
 
 
Saulkrastu novadā 
 
Trīs dienas, no 4. līdz 6.maijam, atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 34.gadadienu, Saulkrastos būs iespēja doties aktīvā pastaigā ar ģimeni pa speciāli izveidotu maršrutu Latvijas kontūras formā, izmantojot lietotni "Actionbound". Pastaigas sākuma un beigu punkts - pie Saulkrastu sporta halles. Pastaigas maršrutā būs iespēja veikt dažādus interaktīvus uzdevumus, par sniegtajām atbildēm krājot punktus. Starp tiem dalībniekiem, kuri pastaigas laikā būs sakrājuši lielāko vai maksimālo punktu skaitu uzdevumu stacijās, tiks izlozēta balva - viena Latvijas izzināšanas prāta spēle "Šurpu Turpu".



4.maijā plkst.20.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē norisināsies svētku koncerts “Spēka dziesmas”, kurā uzstāsies Atis Ieviņš un grupa "The Rock Brothers", pievienojoties dziedātājai Antrai Stafeckai. Priecēs dziesmas, ar kurām saistās mūsu tautas būtība, pieredzētais un brīvība. Jaudīgā roka skanējumā izskanēs tādas spēka dziesmas kā "Brīvību Baltijai", "Senā dziesma", "Pie laika", "Dzimtā valoda" un citi iemīļoti skaņdarbi. Ieeja bez maksas.

 
Siguldas novadā

4.maijā Siguldas novadā ikvienu aicina savā kopienā, ģimenē, pagalmā, draugu lokā vai darbavietā svinēt Baltā galdauta svētkus. Svētku mērķis ir iedvesmot cilvēkus 4.maijā pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas lokā. Norisi un formātu aicina veidot pašiem. Laiks: pēc brīvas izvēles 4.maijā laika periodā no plkst.12.00 līdz 19.00. Siguldas novada pašvaldības kultūras iestādes parūpēsies par tehnisko nodrošinājumu daudzdzīvokļu māju pagalmos, nodrošinot ar inventāru (galdu), ja tas nepieciešams. Ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu norises vietās, kur vienkopus plānots sapulcināt vismaz 20 svinētājus, tiks nodrošināts muzikāls sveiciens.



4.maijā Lēdurgā ikviens tiek aicināts nākt ar svētku cienastu sev un citiem un nolikt uz klāta balta galda pie kultūras nama. Baudīs kopābūšanu un atklās Harija Jākobsona personālizstādi “Dzintara ceļš”. Savukārt plkst.22.00 Lēdurgas Kultūras namā būs iespēja izdejoties un baudīt mūziku Balto galdautu svētku ballē ar grupu "Pusnakts brīze".
 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.