Menu
 

Pagājušajā nedēļā ar gripu visbiežāk slimoja bērni līdz četru gadu vecumam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pagājušās nedēļas gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa rezultāti liecina, ka turpina samazināties gripas un Covid-19 pacientu skaits, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pagājušajā nedēļā monitoringā iesaistīto ģimenes ārstu praksēs ar akūtu augšējo elpceļu infekcijas simptomiem kopā bija vērsies 706 pacients, no kuriem 45 pacientiem, balstoties uz tipisku klīnisko ainu, noteikta diagnoze “gripa”. Augstākā saslimstība reģistrēta bērniem 0-4 gadu vecumā. 

Covid-19 gadījumu skaits Latvijā  turpina samazināties – laboratoriski apstiprināti astoņi gadījumi (nedēļu iepriekš 20), kopumā veikti 534 (iepriekš 577) laboratoriskie testi uz SARS-CoV-2 vīrusa klātbūtni. Stacionēti dwviņi Covid-19 pacienti (nedēļu iepriekš 18, divas nedēļas iepriekš 20). Pagājušajā nedēļā reģistrēti trīs Covid-19 pacientu nāves gadījumi (nedēļu iepriekš arī trīs).  

SPKC atgādina, ka visefektīvākais veids, kā aizsargāties no nopietnas saslimšanas ar gripu un Covid-19, ir vakcinācija. Vakcinācijas iestādēm pašreiz arī ir iespēja izmantot to rīcībā esošās valsts apmaksātās vakcīnas pret gripu, lai vakcinētu ikvienu iedzīvotāju, t.i. ārpus riska grupām.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.