Menu
 

Babītes pagastā izveidots saules paneļu parks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mērču un gatavās produkcijas ražotnē “Spilva” Babītes pagastā pabeigta saules paneļu parka izveide. Uzstādītie saules paneļi ļaus pašiem saražot 17% atjaunojamās elektroenerģijas no kopējā ražotnes patēriņa. Saules parka uzstādīšanā investēti teju 300 tūkstoši eiro un gada laikā plānots saražot vismaz 306,24 MWh atjaunojamās elektroenerģijas, informēja SIA “Orkla Latvija”.

Papildus saules parka izveidei, “Spilva” ražotnē uzstādītās rekuperācijas iekārtas, kas ļauj ne tikai atkārtoti izmantot ražošanas procesā radīto siltumu karstā ūdens uzsildīšanai, bet arī samazināt CO2 izmešus par 17%, savukārt kondensāta līnijas rekonstrukcija ļāvusi samazināt gāzes patēriņu, līdz ar to arī CO2 emisijas.

SIA “Orkla Latvija” Ilgtspējas stratēģija attiecībā uz apkārtējās vides aizsardzību paredz līdz 2025. gadam ieviest ražošanā atjaunojamo enerģiju līdz 60% no kopējā patēriņa, par 65% samazināt siltumnīcgāzu emisijas pašu darbībā un par 30% - vērtību ķēdē ārpus pašu darbības.

SIA “Orkla Latvija” turpina pāreju uz elektroenerģiju no atjaunojamiem resursiem arī citās uzņēmuma ražotnēs. Uz šo brīdi “zaļā” elektroenerģija tiek nodrošināta “Ādažu” čipsu ražotnei 51% apmērā no kopējā patēriņa, “Laima” saldumu ražotnei un “Orkla Latvija” loģistikas centram 50% apmērā, “Staburadze” ražotnei 47% apmērā, savukārt “Orkla Latvija” administrācijas ēkai Rīgā, Miera ielā – 47% apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.