Menu
 

VVD: nomaļā teritorijā Ķekavas novadā vairākkārt izgāzti notekūdeņi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

Aizvadītajā nedēļā Valsts vides dienests (VVD) saņēma informāciju par piesārņojumu Ķekavas novadā, kur atklājies, ka nomaļā teritorijā vairākkārt ar asenizācijas specialo transportu ir ievesti un izgāzti notekūdeņi un decentralizētās kanalizācijas sistēmas saturs.

Par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Atbildīgajai personai ne tikai nāksies apmaksāt naudas sodu par pārkāpumu, bet arī veikt piesārņojuma seku likvidācijai nepieciešamos darbus – satura izvākšanu un grunts virsējā slāņa noņemšanu un to tālāku apsaimniekošanu, nododot atkritumu apsaimniekotājam, pavēstīja VVD. 

Kopumā iedzīvotāji VVD aizvadītās nedēļas laikā vērsušies ar 30 sūdzībām, uz kurām reaģējot, konstatēti būtiski pārkāpumi, tostarp ar dažāda veida atkritumiem piesārņota aptuveni 1000 kvadrātmetru liela teritorija Sventes pagastā Latgalē, neatbilstoši vidē uzglabāti naftas produkti Apes pagastā Vidzemē, uzglabāti un dedzināti dažāda veida atkritumi privātīpašumā Smārdes pagastā Kurzemē, kā arī nelegāli aizbērts Vārnupes posms Zemgalē. 

“Jāatzīst, ka vēl aiz vien ne tikai iedzīvotāji, bet arī uzņēmumi cenšas nopelnīt uz vides rēķina, atkritumus apglabājot vai apsaimniekojot negodprātīgi. Diemžēl, joprojām ir tāda sabiedrības daļa, kas apzināti rada vides piesārņojumu, vienlaikus VVD novēro, ka daļai iedzīvotāju vides jautājumi ir būtiski un nereti vides pārkāpumi tiek atklāti tieši pateicoties iedzīvotāju iesaistei – varam teikt lielu paldies tiem, kas ieraugot vides pārkāpumu, ne vien to nosoda, bet aktīvi ziņo atbildīgajiem dienestiem.

Visērtāk šādos gadījumos to ir izdarīt zvanot uz VVD Operatīvas koordinācijas centru +371 26338800 vai izmantojot Vides SOS mobilo aplikāciju,” izteicies VVD Operatīvas koordinācijas centra direktors Elmārs Jasinskis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.