Menu
 

"Audas" futbolisti izcīna Latvijas virslīgas bronzas medaļas, čempionu tituls – RFS (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Ķekavas futbola klubs “Auda” izcīnījis otru lielāko panākumu vēsturē, pēdējā kārtā ar uzvaru nodrošinot Latvijas virslīgas čempionāta bronzas medaļas. Kā zināms, iepriekšējā gadā “Auda” izcīnīja Latvijas kausu.

Pirms pēdējās 36.kārtas cīņā par trešo vietu noslēguma tabulā “Audai” bija triju puntu pārsvars pār pagājušā gada čempioniem “Valmiera FC”. Sezonu bija jānoslēdz ar mājas spēli pret “BFC Daugavpils” vienību, un uzvaru ar minimālu 1:0 pārsvaru nodrošināja Meleje Diaņa vārtu guvums otrā puslaika sākumā. 36 spēlēs “Auda” izcīnīja 16 uzvaras, 10 reizes nospēlēja neizšķirti un summā savāca 58 punktus, kā arī nodrošināja vietu nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros.

Aizraujošā cīņā līdz pēdējai minūtei par čempiona titulu RFS futbolisti ar 1:0 pārspēja futbola klubu “Metta” un tabulā par vienu punktu (89 pret 88) apsteidza “Riga FC” komandu, kas nespēja uzvarēt Valmierā (1:1). Ceturtajā vietā ierindojās valmierieši, kas no “Audas” atpalika par pieciem punktiem.

Sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda neveiksmīgo sezonu pabeidza ar zaudējumu 0:2 viesos pret futbola klubu “Liepāja”. 36 spēlēs salaspiliešiem tikai trīs uzvaras un pieci neizšķirti, 14 punkti un pārliecinoši pēdējā desmitā vieta tabulā, kas liegs nākamsezon piedalīties Latvijas augstākā līmeņa turnīrā.

Pēdējā kārtā lielā mērā izšķīrās Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” liktenis, saglabājot vai zaudējot vietu Latvijas pirmajā jeb Nākotnes līgā. Cīņā par 11.vietu, kas ļautu izvairīties no pārspēlēm ar otrās līgas trešo spēcīgāko komandu Augšdaugavas NSS, olainiešiem pirms pēdējās kārtas bija viena punkta pārsvars pār futbola klubu “Smiltene”.

Olaines klubs svētdien bez ierunām piekāpās futbola skolai “Alberts” 2:6 (vārtus guva Kristians Salna un Niks Edžus Bērziņš), taču smiltenieši, trīs reizes izvirzījušies vadībā pret RFS dublieru komandu, tomēr piedzīvoja zaudējumu 4:5. Tādējādi “Olaine” sezonu pabeidza ar 23 punktiem un 11.vietu, bet “Smiltenei” punkts mazāk un gaidāmas pārspēles.

(papildināta ar 5.un 6.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.