Menu
 

Latvijas kausā kamaniņu sportā uzvar brālis un māsa Aparjodi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LKSF Foto - LKSF

Kristers un Kendija Aparjodi no Saulkrastiem piektdien Siguldā uzvarēja Latvija kausa izcīņas individuālajās sacensībās kamaniņu sportā. Divnieku ekipāžu konkurencē pirmās vietas ieguva Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā arī Anda Upīte un Zane Kaluma.

Vīru konkurencē K.Aparjods bija ātrākais abos braucienos un summā par 0,36 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju, labāko no junioriem Kasparu Rinku (MSĢ/Ropaži). Trešais bija siguldietis Gints Bērziņš un ceturtais juniors Roberts Dreimanis (MSĢ/Rīga), liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.

K.Aparjode dāmu otrajā braucienā gan piekāpās Elīnai Ievai Vītolai no Siguldas, taču divu mēģinājumu summā saglabāja mikroskopisku 0,008 sekunžu pārsvaru. Trešā bija vēl viena Pasaules kausa posmu dalībniece Sigita Bērziņa no Siguldas. Nākamās vietas ieņēm juniore Zane Kaluma no Rīgas, siguldiete Frančeska Bona un vēl divas juniores Katrīna Duganova (Stopiņu pagasts/BJKSS) un Zanda Ulbika (Saulkrasti/SSĢC).

Triju vīru divnieku konkurencē savu pārākumu apstiprināja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži), kuri summā Eduardu Ševicu-Mikeļševicu un Lūkasu Krastu (Garkalne/Alūksne) summā apsteidza par pussekundi. Trešā vieta junioriem Raimondam Baltgalvim un Vitālijam Jegorovam (Saulkrasti/Ulbroka/MSĢ).

Savukārt dāmu ekipāžu braucienos labākās bija Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Rīga), kuras pārspēja divus junioru vecuma divniekus – Viktoriju Ziediņu/Selīnu Elizabeti Zvilnu (Salaspils/Ropaži/MSĢ) un Martu Robežnieci/Kitiju Bogdanovu (Ropaži/Rīga/MSĢ).

Vēlāk notika Latvijas kausa sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās. Puišiem vecākajā A grupā pirmās trīs vietas izcīnīja Edvards Marts Markitāns (Cēsis/MSĢ), Roberts Lazdāns (Sigulda/MSĢ) un Roberts Sprukuls (Ropažu novads/BJKSS). Tikai šīs grupas uzvarētājs bija ātrāks par diviem labākajiem B grupas kamaniņu braucējiem – Evertu Precinieku (Ropažu novads/BJKSS) un Adrianu Šicu (Sigulda). Trešais bija Reinholds Žūriņš (Saulkrasti/SSĢC).

Jaunākajā C grupā labāko trijniekā iekļuva Renārs Kūkojs (Saulkrasti/SSĢC), Ādams Šics (Sigulda/BJKSS) un Ernests Niedrītis (Sigulda/BJKSS).

Jaunietēm A grupas konkurencē par uzvarētāju kļuva Margita Sirsniņa (Ropaži/MSĢ), aiz viņas Anna Aizupe (Ulbroka/MSĢ) un Amanda Ogorodņikova (Saulkrasti/MSĢ). B grupas pirmajā trijniekā – Katrīna Parfenkova (Sigulda/BJKSS), Katija Rimicāne (Ropažu nov./BJKSS) un labākā no C vecuma grupas Līna Kraslavska (Stopiņu pag./BJKSS), kura savā grupā pārspēja Līnu Zilveri (Sigulda/BJKSS) un Ilzi Unguri (Saulkrasti/SSĢC).

Siguldā startēja arī divas A grupas divnieku ekipāžas – Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis (Ropaži/MSĢ) un Margita Sirsniņa/Madara Pavlova (Ropaži/Sigulda/MSĢ).

Pasaules kausa izcīņa atsāksies jānvāra pirmajā nedēļas nogalē ar trešā posma sacensībām Vinterbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.